Rusya'dan Yunanistan'a: Türk-Rus işbirliği üçüncü ülkeleri hedef almıyor

Rusya'dan Yunanistan'a: Türk-Rus işbirliği üçüncü ülkeleri hedef almıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'yı "Türkiye'nin silah arkadaşı" olarak nitelendiren Yunanistan'a yanıt verdi. Zaharova, "Türk-Rus işbirliği üçüncü ülkeleri hedef almıyor" diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Yunanistan’ın Türkiye-Rusya ilişkileriyle ilgili açıklamasına yanıt verdi. Zaharova, “Türk-Rus işbirliği üçüncü ülkeleri hedef almıyor” dedi.

Sputnik’in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında Rusya ve Atina arasındaki diplomatik gerilim hakkında konuştu.

Zaharova, “Daha önce tüm düzeylerde birçok kez altını çizdiğimiz üzere, Rusya, herhangi bir ülkeyle başka bir ülkeye karşı dostluk kurmaz. Rus işbirliği, örnek niteliğindedir ve bu tez, basında da aktif olarak ele alınıyor. Örneğin, Türk-Rus işbirliği üçüncü ülkeleri hedef almıyor” dedi.

Atina’nın Rus diplomatları sınır dışı etmesine Moskova tarafından verilen yanıtı eleştiren Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Rusya’yı “Türkiye’nin silah arkadaşı” olarak nitelemiş ve Moskova’nın, 190 yıllık ikili ilişkilerde dostluk ve işbirliği seviyesinden kararlı bir şekilde uzaklaştığını savunmuştu.

‘YUNANİSTAN’LA İLİŞKİLERİ NORMALLEŞTİRMEYİ UMUYORUZ’

Zaharova, Yunanistan’la ilişkilerin zarar görmesine yol açan süreci başlatan tarafın Rusya olmadığını ve ilişkileri normalleştirmeyi umduklarını belirtti. Zaharova şunları söyledi:

“Yunanistan’la ilişkilerin zarar görmesine yol açan süreci başlatan tarafın Rusya olmadığını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Aksine, Atina’yla tüm alanlardaki ilişkileri geliştirmeye bağlılığımızı koruyoruz. Yaşanan sürecin anormal ve geçici olduğunu düşünüyor ve bir an evvel geride kalmasını umuyoruz. Tam teşekküllü işbirliğinin iki ülke halklarının çıkarına olacak şekilde yeniden tesis edilmesi için gereken sabrı ve sorumluluğu göstermeye hazırız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.