Rusya'dan Suriye'ye: Türkiye İdlib'de elinden geleni yapıyor

Rusya'dan Suriye'ye: Türkiye İdlib'de elinden geleni yapıyor

Suriye'nin İdlib anlaşması konusunda Türkiye'yi eleştirmesi sonrası Rusya'dan açıklama geldi: Ankara elinden geleni yapıyor.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’in Türkiye’yi İdlib’de ‘taahhütlerini yerine getirmemekle’ suçlamasının ardından Moskova’dan Ankara’ya destek geldi.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye’nin İdlib’de silahsız bölge kurulması konusundaki vaatlerini hayata geçirmek için elinden geleni yaptığını söyledi.

Rusya’nın anlaşmayı başarısız kılacak bir tehdit görmediğini belirten Peskov, “Şu ana dek bir tehdit görmüyoruz” dedi. Ancak Peskov, bazı silahlı grupların 15 Ekim’e dek verilen mühlete uymadığını da kabul ederek, “Ne yazık ki, her şey şu an planlandığı gibi gitmiyor” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Türkiye ve Rusya, eylül başında Suriye ordusunun İdlib’i kontrol eden silahlı unsurlara karşı operasyon düzenlememesi karşılığında silahtan arındırılmış bir bölge kurulması konusunda anlaşmıştı.

Ancak 15 Ekim’e dek verilen mühletin dolmasına rağmen bazı gruplar henüz söz konusu bölgeden çekilmiş değil. Son olarak Suriye Dışişleri Bakanı Muallim bazı silahlı unsurların hâlâ çekilmemesi konusunda “Bu durum, Türkiye’nin taahhütlerini yerine getirmek istemediğini gösterdiğinin bir işareti. Dolayısıyla İdlib hâlâ Türkiye ve Batı tarafından destekli teröristlerin kontrolünde bulunuyor” demişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.