Rusya'dan Maduro'ya tam destek

Rusya'dan Maduro'ya tam destek

Rusya, Venezuela'da muhalefet lideri Juan Guaidó'nun ilan ettiği geçici başkanlığı tanıyan ülkelere tepki gösterdi. Rus Dışişleri, ABD'yi 'askeri müdahaleye karşı uyardıklarını' belirtip, Devlet Başkanı Maduro'yu desteklemeye devam edeceklerini duyurdu.

Latin Amerika’nın petrol zengini ülkesi Venezuela’da muhalefet lideri Juan Guaidó’nun solcu Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya meydan okuyarak geçici başkanlığını ilan etmesinin ardından Rusya’dan Guaidó’yu tanıyan ülkelere sert tepki geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘ABD ile diğer ülkelerin baskıyı artırmak için bahaneler bulduğu’ belirtildi, “Venezuela bizim desteklediğimiz ve destekleyeceğimiz stratejik ortağımızdır” denildi.

ABD’yi ‘askeri müdahaleye karşı uyardıklarını’ belirten Rusya, “Bu felaket senaryosu olur” ifadelerini kullandı. Açıklamada, “Egemenliğini ve içişlerine müdahale etmeme ilkesini korumak için Venezuela’nın yanında duracağız” denildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.