Rusya’dan ABD’ye petrol tepkisi: Uluslararası devlet haydutluğu

Rusya’dan ABD’ye petrol tepkisi: Uluslararası devlet haydutluğu

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD’nin Suriye’deki petrol sahalarını kontrol etmesine, “Uluslararası devlet haydutluğudur” diyerek tepki gösterdi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral İgor Konaşenkov, ABD’nin Suriye’de bulunan petrol sahalarını kontrol etmesine tepki gösterdi. Konaşenkov, gün içinde yaptığı ikinci açıklamada, ABD’nin petrol sahalarını korumak için Suriye’nin doğusuna zırhlı araçlar ve muharip birlikler gönderme kararını sert bir şekilde eleştirerek, “Washington’un şu anda yaptığı şey, Suriye’nin doğusundaki petrol sahalarını ele geçirme ve silahlı kontrol altına alma, basit şekilde ifade etmek gerekirse, uluslararası devlet haydutluğudur” dedi.

Konaşenkov, Suriye’deki tüm hidrokarbon kaynakları ve diğer minerallerin sadece Suriye Arap Cumhuriyeti’ne ait olduğunu söyledi. Konaşenkov, “Suriye’de ABD’nin bu yasa dışı eyleminin gerçek nedeni, Washington’ın ilan ettiği ideallerden ve terörle mücadele sloganlarından çok uzaktadır” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.