Rusya'da rekor artış: 6 bin 60 yeni vaka

Rusya'da rekor artış: 6 bin 60 yeni vaka

Yeni korona virüsü vakalarının hızla artığu Rusya'da son bir günde, 6 bin 60 yeni vaka tespit edildi.

Korona virüsünün geç sıçradığı ülkelerden biri olan Rusya’da, yeni vaka sayılarındaki hızlı artış sürüyor. Rusya’da son bir günde, 6 bin 60 yeni vaka tespit edildiği açıklandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 42 bin 853’e yükseldi.

PUTİN: TAMAMEN KONTROLÜMÜZ ALTINDA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Ortodoksların bugün kutladığı Paskalya Bayramı’na ilişkin mesajında, durumun kontrol altında olduğunu ifade etti. Bayramın korona virüsü nedeniyle kısıtlamaların uygulandığı bir ortamda gerçekleştiğini belirten Putin şu ifadeleri kullandı:

“Yönetimin her kademesi uyumlu, organize ve sorumluluk sahibi biçimde çalışıyor. Durum tamamen kontrolümüz altında. Bu ortak tehdit karşısında tüm halkımız birleşti. Gönüllerinen gelerek yakınlarına, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatanlara teşekkürlerimi sunmak, hepinize teşekkürler demek istiyorum. Hiç kuşkum yok: Geçirildiğimiz bu sınavı layığıyla atlatacağız.”

‘TANRIDAN UMUT ET, TEDBİRİ BIRAKMA’

Paskalya’nın umut ve inancı güçlendireceğini belirten Putin, “Bizde halk arasında bir deyiş vardır: Tanrı’dan umut et ama tedbiri elden bırakma. Biz de böyle yapıyoruz. Bu ışıl ışıl Paskalya Bayramı’nda şunu demek istiyorum: Her şey Tanrı’nın yardımıyla güzel olacak. İyi bayramlar. Mutlu ve esen kalın” ifadeleriyle tebrik mesajını sonlandırdı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.