Rusya’da Kazaklar Kürt köylerine saldırdı

Rusya’da Kazaklar Kürt köylerine saldırdı

Kürt sanatçı Tara Mamedova, Rusya'nın Saratova kentinde bir grup Kazak vatandaşın ailesinin yaşadığı köye saldırdığını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Tara Mamedova, “Rusya’nın Kazakistan sınırındaki Saratova kentinde dün akşam kalabalık bir grup Kazak ailemin de yaşadığı Tımoni köyüne saldırdı. Saldırı sonucu yaralananlar oldu” dedi.

Mamedova, bir grup Kazak’ın iki Kürt gencine sataşması sonucu olaylarını başladığını ifade etti.

Yaklaşık 500 Kazak’ın soyunarak Kürt köylerine saldırdığını belirten sanatçı Mamedova, dünden beri kardeşiyle irtibatlarının kopuk olduğunu ve kendisine ulaşamadıklarını kaydetti.

Kazakistan’da da iki ay önce Kürtlere saldırı düzenlendiğini anımsatan Mamedova, sözlerine şunları ekledi:

“Bu saldırılar Kazakistan’daki saldırıların devamıdır. Her gün farklı bir bahane üretiyorlar. Kürtlere karşı ırkçı saldırılarda bulunuyorlar. Bölgede Kürtlerin nüfusu çok fazla ve çoğunluğu çiftçilik yapıyorlar ve hayvan besliyorlar. Kürtleri kıskanıyorlar.”

Tara Mamedova, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bir kaç ay önce Kazaklar Kazakistan’da Kürtlere saldırdı. Kazaklar dün de ailemin yaşadığı bölge Saratova’da Kürtlere saldırdı. Her gün bir bahane arıyorlar. Kırgızların bize saldırdığı ve bizi yurtsuz bıraktığı 1993 yılı aklıma geldi. Buna rağmen kimsenin bu zalimlerden haberi yok” ifadelerini kullandı.

Bölge sakinlerinden avukat Tahar Fatoev ise, Kazakların saldırısı sonucu 5 Kürt’ün yaralandığını ve hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildiğini belirtti.

Tahar Fatoev, Kazaklara karşı köylerini savunduklarını ifade etti.

Şu anda Rus güvenlik güçlerinin koruma amaçlı köylerinin çevresinde güvenlik önlemi aldığını belirten Fatoev, “Kazakistan’da bir kaç ay önce Kürtlere saldırdılar. Kürtlerin bağ, bahçe ve hayvan sahibi olmasını istemiyorlar. Şu anda pandemi nedeniyle Rusya-Kazakistan sınırı kapalı. Sınırların açılması ile Kazakistan’daki Kürtlerin Rusya tarafına kaçacağını duydukları için Kürtleri korkutmak amacıyla saldırı düzenlediler. Kürtleri çaresiz bırakmak istiyorlar” diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum