Rusya, Türkiye'ye ambargo mu uyguluyor?

Rusya, Türkiye'ye ambargo mu uyguluyor?

'Rusya, Türkiye'ye gıda ambargosu mu uyguluyor?' tartışması sıcaklığını korurken, Rus heyet Türkiye'ye geliyor. Dünya gazetesinden Kerim Ülker, köşesinde ziyareti değerlendirdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya’dan bir heyetin Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Açıklamanın ardından iki ülke arasında ‘ekonomik olarak işler yolunda mı?’ sorusu gündeme geldi.

Sadece son 6 ayda milyonlarda dolarla ölçülen Türk sebze ve meyvesinin ya imha edildiği ya da geriye gönderildiği bilgisinin paylaşıldığı Dünya gazetesinden Kerim Ülker’in köşesinde, “Rusya, Türkiye’ye gıda ambargosu mu uyguluyor?” sorusu sordu.

Rosselkhoznadzor, sadece 19 Kasım-25 Kasım arasında Rusya’ya ithal edilen bitki ürünlerine yönelik 152 işlem uyguladı. Bunun 96’sı Akdeniz Meyve Sineği ile ilgiliydi. Bu 96 vakanın büyük kısmı ise Türk üreticilerini yakından ilgilendiriyordu” denilen yazıda, aralık ayının kritik olacağı çünkü Rusya’nın Tarım Ürünleri Denetim Ajansı Rosselkhoznadzor’un kalabalık bir ekibi Türkiye’ye gönderme kararı aldığı belirtildi.

Bugün Türkiye’ye gelecek olan ekibin 6 Aralık’a kadar Türkiye’de incelemelerde bulunacağı ve Türk yetkililerle bilgi alışverişinde bulunacağı kaydedildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.