Rusya: Türkiye'nin Suriye operasyonu mantıksız bir adım olur

Rusya: Türkiye'nin Suriye operasyonu mantıksız bir adım olur

Türkiye'nin Suriye'ye düzenleyeceği olası bir askeri operasyonun gerilimi tırmandıracağını söyleyen Lavrentyev, "Bunun mantıksız bir adım olacağına inanıyoruz" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik olası operasyonuna ilişkin konuştu. Rus haber ajansı RIA Novosti'nin aktardığına göre, Türkiye'nin Suriye'ye düzenleyeceği bir askeri operasyonun 'durumu istikrarsızlaştıracağını' söyleyen temsilci, söz konusu ihtimalin gerilimi tırmandıracağını dile getirdi. Lavrentyev, operasyonun 'mantıksız bir adım' olacağını belirtti.

Türkiye, Rusya ve İran garantörlüğünde Suriye konulu Astana görüşmeleri için Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da bulunan Lavrentyev, "Bunun durumu istikrarsızlaştırabilecek, gerilimi tırmandırabilecek ve ülkede yeni bir düşmanlık dalgasına yol açabilecek mantıksız bir adım olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Lavrentyev'e göre, Nur Sultan'daki görüşmelerde Rusya, Türkiyeli yetkilileri 'bu hamleden kaçınmaya ve mevcut sorunları diyalog yoluyla çözmeye' çağıracak. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.