Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Hulusi Akar ile görüştü

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Hulusi Akar ile görüştü

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüştü. RIA ajansına göre Şoygu, İdlib'de henüz tam olarak kurulamayan silahsız bölgeye dikkat çekerek, 'bu bölgeyi desteklemek gerektiğini' söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun, Türk mevkidaşı Hulusi Akar’la Suriye’nin İdlib vilayetinde kurulmakta olan silahsız bölgeyi Şoygu, iki ülkenin bu bölgeyi desteklemek için hızlı kararlar alması gerektiğini söyledi.

Rus ajanslarının aktardığına göre Şoygu Soçi’de yapılan görüşmede, “Suriye’deki mevcut durum hızla harekete geçmemizi gerektiriyor” dedi, “Suriye’nin İdlib bölgesindeki silahsız bölgeyi desteklememiz gerekiyor” ifadelerini kulandı.

Rusya bu ayın başında, bölgedeki bazı militanları Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmayı raydan çıkarmaya çalışmakla suçlamıştı.

Suriye ordusunun Türkiye sınırındaki İdlib’e askeri operasyon düzenlememesi karşılığında, Türkiye ile Rusya bir ‘silahsız bölge’ anlaması yapmıştı. Buna göre, Suriye ordusu İdlib’e düzenlemeyi planladığı kapsamlı operasyonu askıya alacak, militanlar ağır silahları ile birlikte silahtan arındırılmış bölgeden çekilecekti. Ancak mühletin dolmasına rağmen çok sayıda cihatçı henüz çekilmiş değil.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.