Rusya: İdlib'deki militanlarla müzakere başladı

Rusya: İdlib'deki militanlarla müzakere başladı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu: Rusya ordusu, İdlib'deki silahlı grupların liderleriyle görüşüyor. Amaç, Doğu Guta ve Dera'daki gibi barışçıl anlaşmaya varmak.

Suriye’nin Türkiye sınırında silahlı militanların kontrolünde bulunan ve Suriye ordusunun operasyona hazırlandığı belirtilen İdlib vilayeti konusunda kritik bir açıklama geldi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ‘Rusya ordusunun İdlib’deki silahlı grupların liderleriyle barış anlaşması için görüşme yaptıklarını’ açıkladı. Şoygu, bu görüşmelerin Suriye’nin Doğu Guta ve Dera gibi bölgelerindeki anlaşmalara benzer bir barışçıl sonuç almayı amaçladığını söyledi.

İDLİB NEDEN ÖNEMLİ?

Türkiye sınırındaki İdlib, Suriye’de silahlı militanların kontrolünde kalan son büyük bölge. Ülkenin diğer yerlerini Suriye ordusu ile anlaşarak tahliye eden militanların birçoğu İdlib’e getirilmişti. Vilayeti büyük ölçüde cihatçı militanlar kontrol ediliyor.

Suriye ordusunun İdlib’e de operasyona hazırlandığı belirtilirken, Türkiye İdlib’e müdahalenin ‘felaket olacağı’ açıklaması yapmıştı. Rusya ise bölgedeki silahlı militanları sahte bir kimyasal saldırı düzenleyerek ABD’nin müdahalesini kışkırtmayı planlamakla suçlamıştı. Son olarak, Rusya’nın Suriye’deki savaşa müdahil olduğu 2015’ten beri en büyük askeri gücü Akdeniz’e yolladığı haberi gelmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.