Rusya: İdlib'de Türkiye'den memnunuz

Rusya: İdlib'de Türkiye'den memnunuz

Rusya'dan gelen açıklamada, "Her şeyin en ufak bir sorun çıkmadan pürüzsüz ilerlemesi beklenemez... Rus ordusu, Türk tarafının çalışma biçiminden memnun" denildi.

İdlib’de Türkiye ile Rusya arasında yapılan anlaşmada silahlı isyancılara çekilmeleri için tanınan mühlet dün (15 Ekim) dolarken, Kremlin’den açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, çok sayıda silahlı isyancının henüz silahsız bölgeden çekilmemiş olmasına temkinli yaklaşarak, “Her şeyin sorunsuz ilerlemesini bekleyemeyiz” dedi.

Peskov, “Ordumuzdan aldığımız bilgiye göre anlaşma uygulanıyor ve ordu, Türk tarafının çalışma biçiminden memnun” diye konuştu. Rus sözcü, “Tabii ki her şeyin en ufak bir sorun çıkmadan pürüzsüz ilerlemesi beklenemez ama gerekli çalışma yapılıyor” dedi.

Rusya ile Türkiye’nin İdlib için vardığı silahsız bölge anlaşması, Suriye ordusunun vilayeti silahlı isyancılardan geri almak için topyekûn bir operasyona girişmemesi karşılığında silahsız bir tampon bölge oluşturulmasını ve silahlı isyancıların ağır silahlarıyla buradan çekilmesini öngörüyordu. ÖSO ile bağlantılı gruplar anlaşamaya kısmen uyarken, vilayetteki en büyük silahlı grup olan Heyet Tahrir El Şam (eski adıyla El Nusra) henüz net bir açıklama yapmış değil. Suriye yönetimi ise bu grupların çekilmemesi halinde operasyon sinyali vererek “İdlib’deki durum böyle devam edemez” açıklaması yaptı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.