Rusya: İdlib'de sahte kimyasal saldırı düzenlenecek, ABD Suriye'yi vuracak

Rusya: İdlib'de sahte kimyasal saldırı düzenlenecek, ABD Suriye'yi vuracak

Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlib vilayetine olası operasyon öncesinde Rusya'dan suçlama: Sahte kimyasal silah saldırıları düzenlenecek; ABD, İngiltere ve Fransa bu bahaneyle Suriye'yi vuracak.

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’yi yeniden vurma hazırlığı yapmakla suçladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Suriye’de ‘hükümet güçlerinin kimyasal silah kullanmasının’ saldırıya gerekçe gösterileceği belirtildi.

‘İDLİB’DE MİLİTANLAR MİZANSEN YAPACAK’

Sputnik’in aktardığına göre, Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov olası bir operasyonun gündemde olduğu İdlib’deki militanların da sivillere kimyasal silahla saldırıp hükümeti suçlama hazırlığında olduğunu söyledi. Konaşenkov, özel bir İngiliz askeri şirketi olan Olive’in rehberliğinde, zehirli maddeleri kullanabilmek için eğitilen bir grup militanın da İdlib’e vardığını açıkladı. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.