Rusya, Halep'teki saldırıyı Türkiye'ye soracak

Rusya, Halep'teki saldırıyı Türkiye'ye soracak

Rusya: İdlib'in El Nusra kontrolündeki bölgesinden, Halep'in sivil mahallelerine klorin gazıyla saldırı düzenlendi. İdlib'deki silahlı muhaliflerin ateşkese uymasının garantörü olan Türkiye ile görüşmek istiyoruz.

Suriye’nin Halep kentindeki konut bölgelerine dün militanlar tarafından klorin gazı yüklü havan mermisi ile düzenlendiği belirtilen saldırının ardından gerilim yüksek.

Aralarında çocukların da bulunduğu en az 46 kişinin kimyasal zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırıldığı açıklanırken, Suriye ordusu militanların mevzilerini vurdu. Rusya ise saldırının ‘İdlib’de El Nusra Cephesi’nin kontrolündeki bölgeden düzenlendiğini’ açıklayarak, buradaki silahlı militanların garantörü konumundaki Türkiye ile görüşeceğini duyurdu.

‘TÜRKİYE İLE GÖRÜŞMEK İSTİYORUZ’

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, klorin gazı saldırısının İdlib’deki silahsız bölgeden yapıldığını söyledi. Konaşenkov, “Rus tarafı bu olayı, İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde silahlı muhaliflerin ateşkes düzenine uyulmasının garantörü olarak Türk tarafıyla görüşmek istiyor” dedi.

Rus sözcü sekizi çocuk 46 kişinin kimyasal zehirlenme nedeniyle tedavi edildiğini söylerken, Suriye devlet televizyonunun son verilerine göre gazdan etkilenerek hastaneye yatırılanların sayısı 73. Suriyeli askeri bir kaynak ise Sputnik’e açıklamasında, Suriye ordusunun saldırıyı düzenleyen militanların mevzilerini vurduğunu ve militanların ağır kayıp verdiklerini söyledi. Saldırıda Halep’in Halidiye ve Zahra mahalleleri ile Nil caddesi hedef alınmıştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.