Rusya: Halep ve Lazkiye'de 18 Suriyeli asker öldü

Rusya: Halep ve Lazkiye'de 18 Suriyeli asker öldü

Rusya'nın, Suriye'deki ateşkesi izleme merkezinden yapılan açıklamada, Halep ve Lazkiye'de militanların açtıkları ateş sonucu 18 Suriyeli askerin hayatlarını kaybettiği bildirildi. Yapılan açıklamada 2 askerinse yaralı olduğu belirtildi.

Rusya’nın Suriye’deki Ateşkesi İzleme Merkezi Başkanı Vladimir Savçenko, yasadışı silahlı oluşumların Halep ve Lazkiye’de açtıkları ateş sonucu 18 Suriyeli askerin hayatlarını kaybettiğini, 2 askerinse yaralandığını aktardı.

Ateşkes anlaşmasına rağmen İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde faaliyet gösteren yasadışı silahlı oluşumların ateşkesi ihlal etmeye devam ettiklerine dikkat çeken Savçenko, son gün militanların Halep ve Hama banliyölerini defalarca hedef aldıklarını vurguladı.

Savçenko, “Halep eyaletindeki Tell Aluş yerleşimine ateş açılması sonucu Suriye Silahlı Kuvvetleri’nin bir mensubu yaralandı. Lazkiye eyaletindeki Safsara yerleşimine yönelik açılan ateşle Suriye Silahlı Kuvvetleri’nin 18 mensubu hayatını kaybetti, bir asker de yaralandı” diye konuştu.

Savçenko ayrıca Deyr ez Zor eyaletindeki Salhiyah geçiş noktasında düzenlenen insani yardım kampanyası sırasında halka toplam 450 adet gıda paketinin dağıtıldığını ifade etti. Rus yetkili, 1 ton ekmek dağıtıldığı bir kampanyanın da Halep’in güneyinde yapıldığını söyledi. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.