Rusya: Fırat'ın doğusunu çok yakından izliyoruz

Rusya: Fırat'ın doğusunu çok yakından izliyoruz

Rusya, Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki olası harekatına hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Suriye yönetiminin en güçlü müttefiki olan Rusya, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik olası harekatı hakkında temkinli açıklamalarını sürüdürüyor.

‘HENÜZ BİLGİ VERİLMEDİ’

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ABD’nin Suriye’nin kuzeyinden asker çekerek Türkiye’nin harekatına geçit vereceğine dair bir anlaşma konusunda Washington ya da Ankara tarafından önceden bilgilendirilmediklerini açıkladı.

Peskov, kaç Amerikan askerinin çekileceğini henüz bilmediklerini ve planlara ilişkin diğer ayrıntıların hâlâ belirsiz olduğunu söyledi. Rus yetkili, “Durumu çok yakından izliyoruz” dedi.

RUSYA İLK GÜN ‘TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ’ VURGUSU YAPMIŞTI

Peskov, dün son gelişmelere ilişkin ilk açıklamasında, “Suriye’nin toprak bütünlüğü korunmalı” demişti. Kremlin sözcüsü, ‘Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda Türkiye’nin Rusya’nın pozisyonunu paylaştığını bildiklerini’ belirterek,  “Umuyoruz ki, Türk meslektaşlarımız her durumda bu pozisyona bağlı kalacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.