Rusya: Amerikan füzeleri 24 saat içinde Suriye'ye saldırıya hazır hale gelecek

Rusya: Amerikan füzeleri 24 saat içinde Suriye'ye saldırıya hazır hale gelecek

Rusya Dışişleri: ABD ve müttefikleri 24 saat içerisinde füze güçlerini Suriye'ye saldırmaya hazır hale getirebilir. Suriye hükümeti tarafından düzenlenmiş gibi gösterilecek olası bir sahte kimyasal saldırı bahane edilecek..

Suriye ordusunun İdlib operasyonunun yaklaştığı belirtilirken, Rusya’dan bir uyarı daha geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD ve müttefiklerinin 24 saat içerisinde füze güçlerini Suriye’ye saldırmaya hazır hale getirebilecekleri uyarısında bulundu.

Zaharova, Suriye hükümeti tarafından düzenlenmiş gibi gösterilecek olası bir sahte kimyasal saldırının bahane edileceğini söyledi.

BÜYÜKELÇİ WASHINGTON’I UYARDI

Rusya’nın ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov da benzer bir uyarıda bulundu. Antonov, ‘ABD’nin kimyasal silah kullanıldığı bahanesiyle Suriye’ye yeni saldırılara hazırlandığı yönündeki işaretlerden Moskova’nın endişe duyduğunu’ Washington’a iletti. Antonov, ABD’yi ‘Suriye’ye yönelik asılsız ve yasa dışı saldırganlığa’ karşı uyardı.

NE OLMUŞTU?

Rusya ilk kez geçen hafta, İdlib’deki silahlı muhaliflerin mizansen bir kimyasal saldırı düzenleyerek Amerikan saldırısını provoke etmeye çalışacağı konusunda istihbarat aldıklarını duyurmuştu. Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi de sekiz konteyner dolusu klor gazının özel bir İngiliz şirketi tarafından bölgeye götürüldüğüne dair ellerinde belge olduğunu söylemişti. (Dış Haberler)

Türkiye ile vize açıklaması:

Rusya Dışişleri Sözcüsü Maria Zaharova, Türkiye ile bazı kategorideki vatandaşlar için vize rejiminin kolaylaştırılmasına yönelik görüşmelerinin sonbaharda planlandığını da açıkladı. Zaharova, “Vize konularının görüşülmesi için en uygun profesyonel alan konsolosluk sorunlarından sorumlu uzmanların ikili görüşmeleridir. Uzmanların bu yöndeki görüşmesi sonbaharda planlanıyor” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.