Rusya: ABD Suriyeli Kürtlere silah vermeye devam ediyor

Rusya: ABD Suriyeli Kürtlere silah vermeye devam ediyor

Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova: ABD Suriyeli Kürtlere silah vermeye devam ediyor. Suriye'de ölen Rus askerleri konusunda dezenformasyon yapılıyor.

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, ‘ABD’nin Suriyeli Kürtlere silah sevk etmeyi sürdürdüğünü ve Türkiye’yi provoke ettiğini’ söyledi. Zaharova, ‘ABD’nin Suriye’deki adımlarının, muhtemelen ülkenin toprak bütünlüğüne zarar verme amacını taşıdığı’ yorumu yaptı.

‘YÜZLERCE RUS ÖLMEDİ, DEZENFORMASYON YAPILIYOR’

Rus sözcü haftalık basın toplantısında, Suriye’de onlarca Rus paralı askerinin ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonla çatışmalarda öldüğü yönündeki iddialara da yanıt verdi. Zaharova, bu ay koalisyonla çatışmalarda beş Rus vatandaşının hayatını kaybetmiş olabileceğini, bu kişilerin ordu mensubu olmadığını söyledi. Zaharova, ‘onlarca veya yüzlerce Rus askerinin öldüğü’ yönündeki iddiaların dezenformasyon olduğunu söyledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum