Ruhani: Türkiye'nin tutumu takdire şayan

Ruhani: Türkiye'nin tutumu takdire şayan

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani görüşmesinde, ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesi gündeme geldi. Ruhani; Avrupa ülkeleri, Rusya, Çin ve Türkiye'nin tutumlarının "takdire şayan" olarak nitelendirdi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’yle telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

IRNA’nın haberine göre, Kurban Bayramı’nı kutlayan Ruhani, “İran ve Katar’ın ilişkilerinin gelişmesi için siyasi ve ekonomik alanlarda birçok kapasitesi vardır ve iki ülke ilişkilerinin gelişmesi önünde bir engel yoktur” dedi.

İki ülke işadamlarının teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Ruhani, limanlar arasında işbirliği ve ortak bir denizyolu hattı yapımının iki ülke ticaretinin artmasına yardımcı olabileceğini belirtti.

ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesine değinen Ruhani, özellikle Avrupa ülkeleri, Rusya, Çin, Türkiye ve komşu ülkelerin tutumunun “takdire şayan olduğunu” söyledi. Ruhani, Al Sani’yi Tahran’da düzenlenecek, Asya Diyalog ve İşbirliği Forumu toplantısına davet etti.

AL SANİ: İRAN’IN TUTUMUNU UNUTMAYACAĞIZ

Al Sani de İran’ın, Katar’a uygulanan ambargolar karşısındaki tutumuna teşekkür ederek, İran’ın tutumunu unutmayacaklarını dile getirdi.

Katar Emiri Al Sani, İran ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini ve ve siyasi sorunların çözümünde barışçıl yolları desteklediklerinin söyledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.