'Rojava yürüyüşü' için bildiri dağıtıldı

'Rojava yürüyüşü' için bildiri dağıtıldı

DÖKH bileşenleri, "Rojava devrimi kadın devrimidir" şiarı ile Diyarbakır'da gerçekleştirecek kitlesel yürüyüşe katılım için bildiri dağıttı.

DİYARBAKIR  - Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) bileşenleri, "Rojava devrimi kadın devrimidir" şiarı ile 6 Eylül'de Diyarbakır'ın Bağlar Dörtyol Kavşağı'ndan Koşuyolu Parkı'na kadar yapacakları yürüyüş için yurttaşlara bildiri dağıttı. Dörtyol Kavşağı'ndaki bildiri dağıtımına, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Sema Koç ve DÖKH aktivistleri katıldı. Kadınlar bildiri dağıtımı sırasında, "Şiddete boyun eğmeyeceğiz", "Kadın kırımı toplum kırımıdır", "Nazliye'nin anısına örgütlenelim şiddeti durduralım" yazılı dövizler taşıdı. 

Bildiri dağıtımı öncesi açıklama yapan Zümrüt, kadınlara yönelik yapılmış olan kırımın, topluma yönelik olduğunu ifade ederek, İstanbul'da eski eşi tarafından katledilen Nazliye Sincar'ın bilinçli şekilde katledildiğini söyledi. Zümrüt, "Barışı istemeyen kesimler Nazliye'nin yaşamına son vermiştir. Bu katliam yalnızca ona değil, bütün kadınlara yapılmıştır. Biz yapacağımız yürüyüşle bu isimleri teşhir ederek, bütün halkların desteğini ve yürüyüşe katılmalarını bekliyoruz" dedi. 

Açıklamanın ardından kadınlar, 6 Eylül'de Dörtyol'dan Koşuyolu Parkı'na yapılacak yürüyüş için Dörtyol'dan Kaynartepe Mahallesi'ne kadar bildiri dağıtarak, yurttaşları yürüyüşe davet etti.

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.