Roboski anmasına giden ailelere trafik cezası

Roboski anmasına giden ailelere trafik cezası

Roboski anmasına giden ailelere trafik cezası kesildi. Aileler duruma tepki gösterdi.

Roboski Katliamı’nın 6’ncı yıl dönümü dolayısıyla, Roboski’de anma töreni yapıldı. Aileler, siyahlara bürünerek Roboski mezarlığında toplantı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay’ın da içinde bulunduğu heyet anma için köye gitti.

Anma öncesi köyde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Askerler anmaya gelen ailelere saatlerce üst araması yaptı, GBT kontrolünün ardından geçişlere izin verildi. Aileler duruma tepki gösterdi.

HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü’nün kardeşi Veli Encü, anma öncesinde Roboskil’li ailelere ceza yazıldığını belirtti. Encü sosyal medya hesabından “Roboski mezarlığına çıkmak için kimlik kontrolü,üst baş araması yapılıyor,gözünün üstünde kaşın var bahaneleri ile ailelerin araçlarına trafik cezaları yazılıyor. Roboski katliamının yıldönümün de mezarlığa giden ailelere ceza kesiliyor” diye yazdı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.