Reuters: Arka planda Albayrak'la mücadele var

Reuters: Arka planda Albayrak'la mücadele var

Reuters ajansı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kabul edilmeyen istifasını AK Parti yetkililerine sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun pazar günü istifasını açıklamasını ancak bu istfanın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul görmemesinin yankıları sürüyor. Reuters ajansı, ismi açıklanmayan AK Parti yetkililerine dayandırdığı haberinde, Soylu’nun istifasının arka planında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la yaşadığı iddia edilen gerilimin bulunduğunu öne sürdü.

‘BİR PATLAMAYDI’

‘Türkiye İçişleri Bakanı’nın istifası Erdoğan’ın partisi AKP içindeki gerilimleri ifşa etti’ başlıklı haberde, “Soylu, Erdoğan’ın kabinesinin önde gelen bir üyesi olarak, bazı parti üyelerince cumhurbaşkanının etkili damadı Berat Albayrak’a potansiyel bir rakip olarak görülüyor ve bu kişiler hafta sonunda yaşananları bu açıdan okuyor” denildi.

Reuters’a isim vermeden konuşan konuşan bir AK Parti yetkilisi, “Albayrak ile Soylu arasında bir süredir bir mücadele yaşandığı ve bazı meseleler olduğu, artık bir sır değil. Soylu’nun istifası tüm bu birikmenin bir patlamasıydı” dedi.

‘KENDİ POZİSYONUNU GÜÇLENDİRDİ’

Bu yetkili Soylu’nun, haftasonundaki sokağa çıkma yasağının Erdoğan’ın onayıyla alınmasına rağmen sorumluluğu üstlenerek ve ardından da Cumhurbaşkanı tarafından kamuoyu önünde destek alarak ‘kendi pozisyonunu güçlendirdiği’ yorumu yaptı. Yetkili, “Halk, taban ve parti, Soylu’nun terörle mücadelede yorulmadan çalıştığının ve başarılı olduğunun farkında. Kim ne derse desin gücü var ve bu güç, istifa meselesiyle konsolide oldu” diye konuştu.

‘PARTİ İÇİNDEKİ İKTİDAR MÜCADELESİ PAZAR GÜNÜ DEĞİŞTİ’

Yine ismi açıklanmayan ikinci bir AK Parti yetkilisi ise ‘Soylu’yu kaybetmenin partiye bir darbe vurmuş olacağı’ yorumu yaptı. Bu yetkili, “Soylu, parti içindeki önemli merkezlerden biri… Parti içindeki iktidar mücadelesi pazar günü itibarıyla değişti. Fakat bunlar, AK Parti’ye zarar veren görüntüler haline gelmeye başladı” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.