Reuters: ABD Türk pilotlarına F-35 eğitimini askıya alabilir

Reuters: ABD Türk pilotlarına F-35 eğitimini askıya alabilir

Türkiye'nin S-400 alma kararı nedeniyle ABD'yle yaşanan kriz dinmiyor.

ABD ile Türkiye arasındaki Rus yapımı S-400’lerle ilgili gerilim çözülmezken, Washington’ın yeni bir yaptırıma hazırlandığı öne sürüldü. İddiaya göre ABD, Türkiye’nin proje ortağı F-35 programı dahilinde Türk pilotların aldığı eğitimi askıya almayı ‘ciddi biçimde’ düşünüyor. Reuters haber ajansı haberi iki ABD’li kaynağa dayandırdı.

Türkiye’nin F-35 programındaki rolü hakkında bilgi olan ancak isimlerinin açıklanmasını istemeyen iki kaynak, ‘Ankara’nın Washington’ın itirazlarına rağmen S-400 almaktan vazgeçmemesi halinde Arizona’daki Luke Askeri Üssü’nde eğitim gören pilotların eğitiminin askıya alınmasını ciddi ciddi düşündüğünü’ söyledi. Kaynaklar, bu konudaki nihai kararın henüz alınmadığını da ekledi.

ABD NE PLANLIYOR?

Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri ile Amerikan yapımı silahları aynı anda kullanmasına karşı çıkan ABD, bir dizi yaptırım tehdidinde bulunmuş durumda. Türkiye’nin F-35 programından çıkarılması bu tehditlerin başında gelirken, son olarak Temsilciler Meclisi’nde hazırlanan bir yasa tasarısında da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a S-400’lerden vazgeçme çağrısı yapıldı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.