Reuters: ABD, F-35'ler için Türkiye'den parça alımını durdurabilir

Reuters: ABD, F-35'ler için Türkiye'den parça alımını durdurabilir

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alma kararının ardından başlayan Washington- Ankara gerilimi sürüyor.

Türkiye-Rusya-ABD üçgeninde yaşanan S-400 ve F-35 gerilimi devam ediyor. Reuters’ta yer alan habere göre, Türkiye’nin ABD ile birlikte yürüttüğü F-35 savaş uçaklarının üretim sürecinden çıkartılabileceği ileri sürüldü. Reuters’ın “F-35 üretim sürecine yakın kaynaklara” dayandırdığı haberinde “ABD’nin F-35’ler için henüz net bir karar olmamakla birlikte Türkiye’den parça alımını durdurabileceği” belirtildi. Geçtiğimiz hafta Reuters’ta, “ABD F-35 teslimatını durdurmaya hazırlanıyor” haberi yer almıştı.

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler (SACEUR) Yüksek Komutanı Orgeneral Micheal Scaparrotti, Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemini alması durumunda F-35 teslimatının iptal edilmesini önereceğini belirtmişti. Washington, Türkiye’ye Rus yapımı S-400’ler yerine ABD yapımı Patriot almasını önermişti.

Reuters’a konuşan bir kaynak Türkiye’nin F-35’ler için yaklaşık 800 parça ürettiğini, ancak bunların sadece bazılarının zor bulunan parçalar olduğunu belirtti. Aynı kaynak daha önce Türkiye’den alınan bazı parçaların üretimi için başka şirketlerin teklifleri olduğunu söyledi. Kaynak, “Türkiye’nin yeri doldurulmaz değil” dedi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.