Reuters: ABD Afrin'e değil, Menbic'e bakıyor

Reuters: ABD Afrin'e değil, Menbic'e bakıyor

Reuters'ın Afrin harekâtını sorduğu Amerikalı yetkililer: Bizim için asıl soru işareti, Menbic. Amerikan askerleri orada.

Türkiye’nin Afrin harekâtının ABD’yle ilişkilere nasıl yansıyacağı tartışılırken, Amerikalı bir yetkili kendileri için asıl soru işaretinin, Afrin’in doğusunda bulunan Menbic’le ilgili olduğunu söyledi. Reuters’a isim vermeden konuşan üst düzey yetkili, Afrin’in aksine Menbic’de Amerikan askerleri bulunduğunu söyledi.

‘AFRİN’DEKİ DURUM ÇOK FARKLI’

Yetkili, “Menbic koalisyon güçleri tarafından özgürleştirildi ve eğer Türkiye o yöne gitmeye başlarsa, buna daha farklı bir gözle bakılacaktır” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan operasyonun başlamasından önce TSK’nin Menbic’e de girmeyi planladığını söylemişken, Reuters’a konuşan yetkili şu ifadeleri kullandı: “Türkler bundan söz etti ama bizim de bulunduğumuz doğuya doğru ilerleyeceklerine dair bir işaret yok. Şu aşamada Afrin’de çok zor bir mücadele var ve daha doğuya gelmelerinden çok farklı bir durum söz konusu.”

‘ÇOK YAKINDAN İZLİYORUZ’

Reuters, Menbic’teki Amerikan askerlerinin Mart 2017’de, tam da Türkiye ile ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri arasında bir çatışmayı engellemek için konuşlandırıldığını vurgularken, ajansa konuşan ikinci bir yetkili şu yorumu yaptı: “Bu bir endişe sebebi yaratır ve çok yakından izliyoruz. Askerlerimizin korunması en önemli önceliklerimizden biri.”

Yetkili, Afrin harekâtının ABD’nin İncirlik’teki operasyonlarını etkilemediğini de ekledi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.