Rekabet Kurulu Google'a soruşturma açtı

Rekabet Kurulu Google'a soruşturma açtı

Google hakkında genel arama pazarındaki hâkim durumunu kötüye kullanarak çevrimiçi alışveriş hizmetleri pazarındaki rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı" iddiası soruşturma açıldı.

Rekabet Kurulu, Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC ve Google Ireland Limited hakkında soruşturma açtı.

Kurul’dan konuyla ilgili yapılan duyuruda soruşturmanın, “Google’ın genel arama pazarındaki hâkim durumunu kötüye kullanarak çevrimiçi alışveriş hizmetleri pazarındaki rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı” iddiası ile yapılan başvuru üzerine alındığı belirtildi. Buna göre yürütülen önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri, 18 Temmuz günü düzenlenen toplantısında görüşen Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak “4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik” Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti. Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.