Rehabilitasyon Merkezi'nde Sağlıklarına Kavuştular

Rehabilitasyon Merkezi'nde Sağlıklarına Kavuştular

Yüzüncü Yıl Üniverisitesi (YYÜ) Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 2 aydır tedavisi süren 6 şahin ve 2 kaya kartalı sağlığına kavuştu. Merkez Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, kuşların en kısa sürede doğaya bırakılacaklarını söyledi.

VAN - YYÜ kampüsü içersinde hayvan hastanesi gibi hizmet veren Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen yaralı hayvanların tedavileri aralıksız yapılıyor. Merkez Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan'ın asistanlarıyla birlikte başta çeşitli kuş türleri, kurt, sansar gibi hayvanlar tedavi edilerek yeniden doğal ortamlarına bırakılıyor. Havyanlar için özel barınaklar yaptıran Doç. Dr. Aslan, yaralı hayvanların daha çabuk iyileşmeleri için beslenmelerine de dikkat ediyor.

BİLİNÇ ARTTI

Merkezin kuruluşundan bu yana çok yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Doç. Dr. Aslan, bölgede yaban hayvanlarının korunmasına yönelik bilincin arttığını söyledi. Doç. Dr. Aslan,"Biz burda her türlü hayvanı tedavi ediyoruz. Bu dönemde yoğun olarak doğan ve şahin kuşları geldi. 2 aydır bizde bulunan 6 şahin ve 2 kaya kartalını tedavi ettik. Tedavileri tamamlandı, doğaya bırakılmaları için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edeceğiz. Ayrıca insanlarımız arasında bilinç artmış. Ağrı, Bitlis ve Hakkari bölgesinden hayvanlarla ilgili en küçük bir olumsuz olayı bize bildiriyorlar. Son olarak bir kirpiyi tedavi edip doğya bıraktık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.