Real Madrid Kürdistan bölgesinde genç yetenekler arıyor

Real Madrid Kürdistan bölgesinde genç yetenekler arıyor

İspanyol futbol kulübü Real Madrid, genç yetenekleri yetiştirdiği eğitim programı için Erbil'de seçmeler düzenliyor. 23 Haziran'a dek dokuz-15 yaş arası 15 çocuk seçilecek; İspanya'da eğitime gönderilecek.

İspanyol futbol kulübü Real Madrid’den bir heyet, ‘genç yetenek’ arayışı ile Erbil’de seçmeler düzenliyor. Heyetin 23 Nisan’a kadar Erbil’deki Sheraton Oteli’nde açtığı geçici ofiste, dokuz ila 15 yaş arası çocukların kaydını aldığı belirtiliyor.

Rudaw’un aktardığına göre, Real Madrid Vakfı’na bağlı çalışan heyet, Erbil’den sonra Beğdat’ta da benzer bir etkinlik düzenleyecek; sonrasında seçilecek çocuklar bir aylık eğitim ve antrenman için İspanya’ya götürülecek. Rudaw’a göre, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden 15 çocuk seçilecek.

Çocuklar İspanya’daki Real Madrid Vakfı kampusünde 73 başka ülkeden çocukla birlikte futbolun yanı sıra İngilizce ve İspanyolca dil dersleri de alacak. Futbol derslerinin ise Real Madrid kulübünden uzmanlar tarafından izleneceği, yetenekli bulunan çocuklar için genç takımla kontrat yolunun açılacağı belirtildi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.