Rasim Ozan Kütahyalı'ya 10 ay hapis cezası

Rasim Ozan Kütahyalı'ya 10 ay hapis cezası

Rasim Ozan Kütahyalı, bir televizyon programında Boşnaklara hakaret iddiasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Boşnaklarla ilgili söylediği sözler nedeniyle İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı’ya “halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 10 ay hapis cezası verildi. Mahkeme iyi hal indirimi uygulamadı.

Duruşmada Boşnak derneklerinin avukatları sanık Rasim Ozan Kütahyalı’nın cezalandırılmasını istedi. Avukatlar, sanığın söylediği sözlerin Sırp çeteleri tarafından kullanılan ırkçı bir söylem olduğunu ifade etti ve “Sanık, insanlığa karşı işlenmiş bir suçu övmüştür. Sırp Çetniklerin kullanmış olduğu jargonu kullanarak Boşnak kadınları ve halkını aşağılamıştır” dedi.

‘BEDELİ NE İSE ÇEKMEK İSTİYORUM’

Kütahyalı’nın avukatı müvekkilin mahkemeye gönderdiği savunmayı okudu. Sanık Kütahyalı savunmasında, “Bosna Sancak Dernekleri benim ne ceza almamı istiyorlarsa ben razıyım. Bedeli ne ise en ağırını çekmek istiyorum. Şuursuzca söyledim” ifadelerini kullandı. Mahkeme  Kütahyalı’nın “halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 10 hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

‘YAKALANMADI, KENDİ GELDİ’

Hakim duruşmada, hakkında yakalama kararı çıkarılan Kütahyalı’nın yakalanarak ifadesinin alındığını tutanağa geçirmesinin ardından sanık avukatı söz alarak “Yakalanmadı. Kendisi geldi” dedi. Hakim bu sözler üzerine, “Hakkında yakalama kararı var. Polis koruması olan birisi yakalama kararı verildikten bir hafta sonra ifadeye geliyorsa bu devletin ayıbıdır” diye konuştu.

CEM KÜÇÜK’TEN TEPKİ

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Kütahyalı’ya verilen cezaya tepki gösterdi. Küçük sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “CHP’den Akçakoca Belediye Başkan aday adayı olmuş Hakim Dursun Ali Gümüş bugün Rasim Ozan’a 10 ay hapis cezası verdi. AK Parti’den aday olmuş bir Hakim bir CHP’liye ceza verse medyada kıyamet kopmaz mıydı?” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.