Rasim Ozan Kütahyalı için yakalama kararı

Rasim Ozan Kütahyalı için yakalama kararı

Boşnaklara hakaret ettiği için yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı, zorla getirmek kararına rağmen duruşmaya katılmayınca hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Bir televizyon kanalındaki spor programında Boşnaklara hakaret ettiği gerekçesiyle ‘halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapisle yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı hakkındaki davanın bugün dördüncü duruşması görüldü. İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dördüncü duruşmaya, duruşmalara gelmediği gerekçesiyle hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan sanık Rasim Ozan Kütahyalı yine katılmadı. Mahkeme, Kütahyalı hakkında bu kez yakalama kararı çıkardı.

Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı ile Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin de aralarında bulunduğu kimi müştekileri ise avukatları temsil etti.

Duruşmada, davanın müştekilerinden MHP Milletvekili Saffet Sancaklı’nın talimatla Ankara’dan beyanda bulunduğu dilekçesini mahkemeye gönderdiği ve dilekçesinde davaya müdahil olarak katılma talebinde bulunduğu belirtildi.

REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLDİ

Kütahyalı’nın avukatı Esennur Ezgi’nin de celse arasında verdiği dilekçede, müvekkilinin reddi hakim talebine ilişkin dosyanın henüz İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmediğini belirterek, dosyanın karar verilmesi için bu mahkemeye gönderilmesini talep ettiği tutanağa geçirildi

Hakimin, reddi hakim talebinin İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiğini bildirmesinin ardından söz alan Kütahyalı’nın avukatı Ezgi, talebin kendi adına değil müvekkili adına değerlendirilmesi gerektiğini öne sürerek, dosyanın yeniden bu mahkemeye gönderilmesini istedi. Müvekkili Kütahyalı’nın zatürre hastalığına yakalandığını, 9 günlük raporu bulunduğunu ve mazeretli sayılması gerektiğini kaydeden avukat Ezgi “Soruşturma aşamasında dinlenilen, stüdyoda bulunan tanıkların dava aşamasında da dinlenilmelerini istiyorum. Zira müvekkilim suç işleme kastıyla bu sözleri söylememiştir. Bu nedenle tanıklar dinlenilmelidir” dedi.

Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı avukatı Kader Kaya Calp ise sanık avukatının taleplerinin reddine ve yakalama emri düzenlenmesine karar verilmesini talep etti.

TEMMUZA ERTELENDİ

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, duruşma çağrı kağıtları tebliğ edilmesine rağmen sanığın haklı bir mazeret sunmayarak duruşmalara katılmadığı ve 1 Şubat 2019 tarihli duruşmada sanık hakkında zor getirilme kararı verildiğini hatırlatarak, 12 Nisan tarihli duruşmada sağlık raporu sunulduğu, mazeretin kabul edilerek bir sonraki duruşmada hazır olmasının kabul edildiği, 10 Mayıs tarihli duruşmada reddi hakim talebinde bulunulduğu, bu talebin İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddine karar verildiği, taraflara bildirildiği ve bu duruşmada sanık avukatı tarafından yine sağlık raporu sunulduğunu ifade etti.

Sanık Kütahyalı’nın bugüne kadar yapılan duruşmalara katılmadığı, yargılamanın uzamasına yönelik eylem ve hareketlerde bulunduğunun anlaşıldığını belirten mahkeme, savunmasının alınması için sanık Kütahyalı hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

Müşteki Saffet Sancaklı’nın müdahillik, sanık avukatı Ezgi’nin reddi hakim ve tanıkların dinlenilmesi taleplerini reddeden mahkeme duruşmayı 17 Temmuz’a erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.