Ramallah üç gündür abluka altında

Ramallah üç gündür abluka altında

İsrail Devleti ateşe körükle gitmeye devam ediyor. Son bir yılda yaşanan ölümlerin seceresi tutulamaz halde.

Batı Şeria’nın Ramallah kentinde üç gündür abluka altındayız. Şehre giriş ve çıkışlar çok sınırlı. İsrail askeri her yerde. Son bir hafta içerisinde İsrailli yerleşimciler ile işgal altındaki Batı Şerialılar arasında artan karşılıklı saldırılar onlarca Filistinlinin tutuklanmasıyla, linç girişimleriyle ve çok sayıda ölümle devam ediyor.

Yaşadığımız yer de dün gece itibariyle tümüyle kuşatılmış durumda. İki ay önce Ramallah’taki Al-Amari Mülteci Kampı’na İsrail ordusunun bir Filistinliyi tutuklamak amacıyla gerçekleştirdiği gece baskını sırasında bir İsrail askeri ölmüştü.

Son süreçte, artan şiddet ortamı içerisinde her türlü toplu cezalandırma ve vahameti tırmandırma stratejisini sürdüren işgal güçleri dün gece itibariyle kampa tekrar yöneldi. Bugün itibariyle tutuklamış oldukları Filistinlinin evini yıkmak amacıyla tekrar kampa girmiş durumdalar. Bu yıkımların herhangi bir makul hukuksal mantığı tabii ki yok. İsrail Devleti ateşe körükle gitmeye devam ediyor. Son bir yılda yaşanan ölümlerin seceresi tutulamaz halde. Bu sayı ağır çekim süren bir toplu kırım siyasetinin güdüldüğünü açıkça gösteriyor zira.
Kişisel görüşüm önümüzdeki yıllarda sayının katlanarak artacağı yönünde -maalesef ki-. Tablo Filistinli nüfusu azaltılmadan Batı Şeria’da kısmi ya da tam ilhakın gerçekleştirilmeyeceğini, ancak hedefin bu olduğunu gösteriyor.

BÜTÜN GECE SALDIRI

Halihazırda her türlü hizmeti yerleşimcilere sağlayan Netanyahu, iki bin illegal yerleşimi daha resmen tanıyacağını ifade etti iki gün önce. Bu strateji Likud’un çok daha sağında duran yerleşimcilerin faşizmini, “öfke”sini soğurmayı amaçlıyor gibi gözükse de kendi tabanı ve İsrail toplumu -istisnalar baki olmakla birlikte- kısmen Türkiye toplumundan dahi vahim olarak açıkça daha fazla şiddet arzulamakta. Dolayısıyla itidal çağrısı ihtimali bile abeste iştigal. Öç çığlıkları ve rövanşizm her tarafı sarmış durumda. Ve zaten kapkara olan tablo daha da kararmakta.

Kampa komşu olduğumuz için tüm gece süren saldırıya tanık olduk. Sürekli patlamalar arasında sabahı ettik. Sabahın erken saatlerinden beri patlamalar artarak devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum