Rakka'da 83 IŞİD'ciye af

Rakka'da 83 IŞİD'ciye af

IŞİD sonrası Rakka'yı yönetmesi amacıyla SDG tarafından kurulan sivil yerel konsey, 'ellerine kan bulaşmamış' 83 IŞİD üyesini affetti.

Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) operasyonunun devam ettiği Rakka’da, ‘ellerine kan bulaşmadığı’ tespit edilen alt düzey 83 IŞİD militanı bir törenle affedildi.

Tören, IŞİD’in temizlenmesi sonrası Rakka’yı yönetmesi amacıyla SDG tarafından kurulan ‘sivil yerel konsey’ tarafından, kentin kuzeyindeki Ayn İsa’da düzenlendi.

isid5

En küçüğü 14 yaşında olan IŞİD militanları Ayn İsa’ya otobüslerle getirildikten sonra, sivil konseyin eş başkanı Leyla Mustafa bir konuşma yaptı. Mustafa militanların ‘ellerine kan bulaşmadığı ve üst düzey görevlerde bulunmadıkları’ için serbest bırakıldıklarını vurguladı. Konseyin üst düzey üyelerinden Ömer Aluş da Reuters’a yaptığı açıklamada, “Üst düzey DAEŞ yetkililerini veya elinde kan olanları hiçbir zaman bırakmayız. Bu adamlara ikinci bir şans veriyoruz” dedi. Aluş, bazısı kendisi teslim olan militanlarla bizzat yaptığı sohbetteyse, onlara okula gitme ve topluma entegre olma şansı tanınacağını anlattı.

isid4

IŞİD militanları konuşmaları sessizce dinlerken, Ramazan bayramıyla eşzamanlı planlanan af töreninin sonunda şeker ikram edildi. Militanlar törenin sonunda konsey üyeleriyle el sıkıştıktan sonra aileleriyle buluştu.

isid6

Törenin ardından Reuters’a konuşan 17 yaşındaki eski IŞİD militanı Kays el Hadi, örgüte katılma gerekçesini, “Onların gelmesinden önce başka fırsat yoktu” sözleriyle anlattı. 43 yaşındaki Abdül Rahman Kalas, IŞİD’in vergi dairesinde çalıştığını belirterek, “Yedi çocuğum var. İşbirliği yapmaktan başka şansım yoktu. Bana ayda 115 dolar veriyorlardı” dedi. (Dış Haberler)

isid3

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.