Rahip Brunson Türkiye'den ayrıldı

Rahip Brunson Türkiye'den ayrıldı

Serbest bırakılan rahip Brunson'ın, elektronik kelepçe ve elektronik sinyal cihazı Denetimli Serbestlik Bürosu tarafından alındı. Brunson, akşam saatlerinde Adnan Menderes Havalimanı'na giderek, kendisi için gönderilen özel uçakla Türkiye'den ayrıldı.

Serbest bırakılan rahip Andrew Brunson ve eşi Norine Brunson, akşam saatlerinde Adnan Menderes Havalimanı’na gitti. ABD’nin Almanya’dan gönderdiği özel uçağa binen Brunson çifti, saat 22.40’ta Türkiye’den ayrıldı.

ABD’li rahip Andrew Brunson’a, 3 yıl 1 ay 15 gün hapsi cezası verildi. Tutuklu kaldığı süre nedeniyle Brunson’ın serbest bırakılmasına karar verildi. Brunson ailesinin avukatı Jay Sekulow, kararın ardından serbest kalan Brunson’ın uçakta olduğunu söyledi. Sekulow, “Başkan, Kongre üyelerine ve Pastör Brunson’ın özgürlüğü için baskı yapan diplomatik liderlere minnettarız” dedi.

‘ASKERİ UÇAKLA GİDEBİLİR’ İDDİASI

Reuters’a konuşan iki ABD’li yetkili ise Brunson’ı askeri bir uçakla ülkesine götürmeyi planladıklarını belirtti. Pentagon’dan bir yetkili askeri uçakla dönüş planının Almanya üzerinde gerçekleşebileceğini söylerken, tarih hakkında bilgi vermedi.

CNN Türk’e açıklama yapan avukat İsmail Cem Halavut, müvekkili Brunson’ın İzmir’deki evinde olduğunu söyledi. Brunson, saat 18.10’da Alsancak semtindeki evine geldi. Denetimli Serbestlik Bürosu ekipleri, Brunson’ın evinden elektronik kelepçe ve elektronik sinyal cihazını alarak ayrıldı.

ALMANYA’DAN ÖZEL UÇAK GÖNDERİLDİ

Brunson ve eşi Norine Brunson, saat 21.40 sıralarında evlerinden çıkarak Adnan Menderes Havalimanı’na gitti. Havalimanına CIP bölümünden giriş yapan Brunson çiftine, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier’ın da bulunduğu yetkililer eşlik etti.

Brunson çifti için ABD tarafından Almanya’dan özel uçak gönderildi. Uçağın önce Almanya’ya oradan da ABD’ye gideceği belirtildi. Uçak, saat 22.40 sıralarında havalandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.