Putin'in barışı: Astana'nın sonuçları Cenevre'ye taşınıyor

Putin'in barışı: Astana'nın sonuçları Cenevre'ye taşınıyor

Rusya, Türkiye ve İran'ın garantörlüğünde Suriye için başlatılan barış süreci, Birleşmiş Milletler çerçevesine taşınıyor.

Suriye’de barış için Rusya’nın liderliğinde başlatılan Astana sürecinin sonuçları, Birleşmiş Milletler (BM) çerçevesine taşınıyor.

Astana sürecinin garantör ülkeleri olan İran, Rusya ve Türkiye’den üst düzey yetkililerin BM ile istişare için 18-19 Haziran’da Cenevre’ye gideceği açıklandı.

BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, görüşmelerde Suriye’de yeni anayasa için bir komite kurulması meselesinin ele alınacağını söyledi. De Mistura, zaman içinde ilgili diğer ülkelerle de görüşeceğini söyledi.

Astana süreci, Rusya’nın dışarıda bırakıldığı ve ABD liderliğinde yürütülen Cenevre barış görüşmelerinden somut sonuç çıkmaması sonrasında, Moskova’nın girişimiyle başlatılmıştı. Kazakistan’ın başkenti Astana’da yürütülen görüşmelerin sonucunda, Türkiye ve İran’ın da garantörlüğü ile Suriye’nin birçok noktasında çatışmasızlık bölgeleri ilan edilmişti.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.