Putin'den Trump, Erdoğan ve Esad'a mesaj

Putin'den Trump, Erdoğan ve Esad'a mesaj

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD'li mevkidaşı Donald Trump'a yeni yıl mektubu gönderdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Trump, Suriye Devlet Başkanı Esad ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeni yıl için mesaj gönderdi.

Kremlin’den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Putin’in, ABD’li mevkidaşı Donald Trump’a yeni yıl mektubu gönderdiği belirtildi. Putin’in gönderdiği mektupta, Trump’a “Rusya’nın ABD ile diyaloğa hazır olduğu” ifade edildi.

‘AVRASYA’NIN GÜVENLİĞİNİ BİRLİKTE GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDELİM’

Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin’in, Erdoğan’a yeni yıl için tebrik mesajı gönderdiği de belirtildi. Putin’in, Türkiye ve Rusya arasında başarılı bir şekilde gelişen ilişkilerden ötürü memnuniyetini dile getirdiği mesajda, “Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde ilk ünitenin inşaatı başladı ve Türk Akımı doğal gaz boru hattının deniz kısmında inşaat tamamlandı” ifadesini kullandı.

İki ülke arasındaki ilişkilere yönelik yeni planların da yapıldığını vurgulayan Putin, “Moskova ve Ankara’nın ortak çabalarıyla, Suriye’de terörizmle mücadeleye ve bu ülkedeki siyasi sürece kararlı bir katkı sağlanıyor” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye ve Rusya arasında tüm alanlarda, iki ülke halkının faydasına yönelik çalışmaların devam edeceğine inandığını belirten Putin, “Türkiye ve Rusya’nın, Avrasya’nın güvenliğini birlikte güçlendirmeye devam edeceğine eminim” dedi.

Putin’in, Beşşar Esad’a da bir mektup gönderdiği duyuruldu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.