Putin zeytinleri sorunca kahkahalar yükseldi!

Putin zeytinleri sorunca kahkahalar yükseldi!

Putin, Moskova’daki görüşmelerinde Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı John Bolton’a ABD’nin Rusya’ya karşı dostane olmayan adımları ile ilgili, “Ulusal armanızdaki kartal, zeytin dalındaki tüm zeytinleri yiyip okları mı bıraktı?” sorusunu yöneltti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan çekileceklerini açıklamasıyla ilgili olarak Moskova’yı ziyaret eden Bolton’la görüştü.

Putin, Bolton’a Washington’ın Moskova’ya karşı sebepsiz ve dostane olmayan adımları karşısında şaşırdığını belirterek, diyaloğa devam edilmesi gerektiği vurgusunu yaptı.

Görüşmede Putin “Hatırladığım kadarıyla ABD armasındaki kartalın bir pençesinde 13 ok, bir pençesinde de barışçıl politikanın sembolü olarak zeytin dalı olduğunu hatırlıyorum. Bir sorum var. Kartal zeytin dalındaki 13 zeytini yiyip sadece okları mı bıraktı?” ifadelerini kullandı. Putin’in sözleri görüşmenin yapıldığı odada iki heyetten de kahkahaların yükselmesine neden oldu.

Trump’ı INF’den çekilmeye ikna ettiği söylenen Bolton da Putin’in sorularına cevap vermeyi umduğunu, ‘ancak yanında başka zeytin getirmediği’ yanıtını verdi. Putin de, “Ben de öyle düşünmüştüm” dedi.

‘ABD BÖYLE TEMASLARLA İLGİLENİYORSA GÖRÜŞELİM’

Rus lider Trump’la doğrudan görüşmelere devam etmenin çok faydalı olacağını belirterek, 11 Kasım’da Paris’teki 2. Dünya Savaşı silah bırakma günü çerçevesinde görüşülebileceğini ifade etti. Putin’in, “Elbette, ABD tarafı da böyle temaslarla ilgileniyorsa” diye devam etmesi üzerinde Bolton, Trump’ın Putin’i Paris’te görmeyi çok istediği yanıtını verdi. Bolton ayrıca Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile yaptıkları görüşmeyi de ‘çok verimli’ olarak nitelendirdi. Trump, Moskova’nın ihlal ettiğini ileri sürdüğü INF anlaşmasından çekileceklerini açıklamıştı. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.