Putin ve Trump ilk kez yüz yüze görüşüyor

Putin ve Trump ilk kez yüz yüze görüşüyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump, Almanya'da görüşüyor. İki lider ilk kez yüz yüze görüşme yaptılar.

Almanya’nın Hamburg şehrinde düzenlenen G20 zirvesi çerçevesinde, daha önce sadece telefonla görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump ilk kez yüz yüze görüşüyorlar.

Putin ve Trump, görüşmenin başında birbirleri ile tanıştıklarından ve bir araya geldiklerinden memnun olduğunu belirtti. Putin, görüşmede ikili ve uluslararası sorunları ele almak istediğini dile getirerek görüşmenin başarılı geçeceğini ümit ettiğini kaydetti.

Görüşmelere liderlerin yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da yer aldı.

Kremlin tarafından yapılan açıklamada, iki liderin görüşmesinin kısa olmasına rağmen gündeminde Suriye, Ukrayna, Kore gibi birçok konunun ele alacağı belirtilmişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.