Putin Sovyet topuyla atış yaptı: Bununla ıskalayamazsın!

Putin Sovyet topuyla atış yaptı: Bununla ıskalayamazsın!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Noel kutlamaları sırasında Sovyet döneminden kalma 122 milimetrelik D-30 topuyla atış yaptı.

Rusya’da Ortodoks Hıristiyanların bugün yapılan Noel kutlamaları çerçevesinde devlet başkanı Putin gece saatlerinde St. Petersburg’da vaftiz edildiği Preobrajenskiy (Başkalaşım) Katedrali’ndeki ayine katıldı.

Rus lider kutlamalar çerçevesinde bugün ayrıca Çar Büyük Petro tarafından yaptırılan Petropavlovskiy Kalesi’nde Sovyet döneminden kalma 122 milimetrelik D-30 topu fırlattı. Atış sonrası iyi atış yaptığı için tebrik edilen Putin, “Bununla kesinlikle ıskalayamazsın” dedi.

DİLEĞİNİ AÇIKLAMADI

Rus lider ayrıca kalede bulunan domuz şeklindeki buzdan bir kumbara üzerine para yapıştırarak dilek tuttu ancak ne dilediğini söylemedi. Rusya’da öğle vakti kaleden top fırlatma geleneği Büyük Pedro dönemine dayanıyor. Rusya İmparatorluğu’nda bir zaferin haberini vermek için, Çar ailesinin özel günlerinde ve kentteki olası bir sel konusunda halkı uyarmak için top patlatılırdı.

Rus Ortodoks Kilisesi, Gürcistan, Kudüs, Sırbistan kiliseleri ve Athos manastırlarının yanı sıra Doğu Katolik Kilisesi ile Eski İnananlar bugün Hz. İsa’nın doğum günü olarak bilinen Noel’i kutluyor. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum