Putin-Erdoğan görüşmesi sona erdi

Putin-Erdoğan görüşmesi sona erdi

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova'da görüştü.

Rusya’ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kremlin Sarayı’nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüştü. Yaklaşık 2 saat süren ikili görüşmenin ardından heyetler arası görüşmelere geçildi.

PUTİN: SIK SIK GÖRÜŞMEMİZİN SONUCUNU ALIYORUZ

Sputnik’in haberine göre, görüşme öncesindeki açıklamada ilk sözü alan Putin “Sayın Cumhurbaşkanı, değerli dostum sizin bu ilişkilerin gelişmesine ne kadar katkı sağladığınızı biliyoruz. Büyük stratejik ortaklığımız gerçekleştirilecektir” dedi.

Erdoğan’la sık sık görüşmelerinin sonucunu aldıklarını söyleyen Putin, “Değerli dostum Erdoğan, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin bu noktaya gelmesi sizin katkılarınızla olmuştur” diye konuştu.

ERDOĞAN: GÖRÜŞMELERİMİZ BÖLGESEL GÜVENLİĞİ OLUMLU ETKİLİYOR

Rusya ile dayanışmalarının bölge barışına katkıda bulunacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Değerli dostum, 2018’deki sık sık yaptığımız görüşmelerden sonra 2019’daki ilk görüşmeyi gerçekleştirmenin memnuniyeti içindeyim. Bu bölgesel güvenliği de olumlu istikamette etkiliyor. Astana süreci ile başlatmış olduğumuz üçlü zirveler; bunlar da gerçekten dünyanın ilgisini çeken görüşmelerimiz oldu. Görüşmemizle birlikte bu sürecin devamının çok daha faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

İki ülke arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmak istediklerini dile getiren Erdoğan, “Özellikle turizmdeki hakikaten gelişmeler iki ülke halkı arasında çok çok önemli kaynaşmalara neden oluyor. Tabii sizinle aramıza çok büyük hedef koyduk; 100 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmak” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kerç Boğazı yakınlarında yanan 2 petrol tankerinde 4 Türk denizcinin ölmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başsağlığı diledi.

PUTİN: HER ŞEY PLANA GÖRE İLERLİYOR

Rusya ve Türkiye’nin Suriye de dahil olmak üzere bölgesel güvenlik konuları üzerinde çalıştığını belirten Putin, Türkiye-Rusya ilişkilerine yönelik kişisel katkısından dolayı Erdoğan’a teşekkür etti.

Erdoğan’ın ikili ilişkiler hakkında sözleri üzerine Putin, “Sayın Cumhurbaşkanı, değerli dostum, bu büyük oranda sizin kişisel başarınız. Zira, buna çok büyük önem veriyorsunuz. Büyük projelerimiz gerçekleşiyor ve her şey plana göre ilerliyor” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.