PTT, yoğunluk yaşanan şubeleri geçici olarak kapattı

PTT, yoğunluk yaşanan şubeleri geçici olarak kapattı

Yoğunluk yaşanan PTT şubeleri geçici olarak kapatılacak. PTT dağıtıcıları, kolluk kuvvetleri ve bekçiler sosyal yardım ödemelerini evlerde yapacak.

PTT, korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle açıklanan yardımlar nedeniyle yoğunluk yaşanan şubelerini geçici olarak kapatma kararı aldı. Açıklamada, “Kapatılmayan iş yerlerimizde ise gün içinde yoğunluğun artışına göre hizmetimiz durdurulabilecektir”  denildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, korona virüsü salgınına yönelik önlem paketi kapsamında yaptığı nakit yardımlar, 1 Nisan’dan itibaren ödenmeye başlandı. Ödemelerin yapıldığı çok sayıda PTT şubesinde yoğunluk oluştu ve virüs nedeniyle dikkat edilmesi istenen sosyal mesafe uyarıları dikkate alındı.

Yaşananların ardında PTT, yoğunluk yaşanan şubeleri geçici olarak kapatma kararı aldı. PTT’den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri sürecinde bazı PTT iş yerlerimizde yaşanan yoğunluğun, çalışma arkadaşlarımız ve siz değerli müşterilerimizin koronavirüs hastalığı karşısında sağlığını tehlikeye düşürmemesi amacıyla 03.04.2020 tarihinden itibaren sosyal mesafe kuralının uygulanmadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerimizi ikinci bir açıklamaya kadar kapatma kararı aldık.”

Sosyal yardım ödemelerinin PTT çalışanları tarafından polis, jandarma ve bekçi eşliğinde eşliğinde evlerde yapılacağı aktarılan açıklamada, “Kapatılmayan iş yerlerimizde ise gün içinde yoğunluğun artışına göre hizmetimiz durdurulabilecektir” denildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.