PTT çalışanları: Önlem alınmıyor, çok endişeliyiz

PTT çalışanları: Önlem alınmıyor, çok endişeliyiz

Haber-Sen, PTT'de virüs salgınını önlemek için gerekli tedbirlerin alınmadığını belirtti.

Haber-Sen, korona virüsü salgınının ardından PTT’de gerekli tedbirlerin alınmadığını belirterek bu konuda yarın bir basın açıklaması yapılacağını duyurdu. Sendikadan yapılan açıklamada, “Dünyada ve ülkemizde hızla yayılan korona virüse karşı PTT Genel Müdürlüğü gerekli önlemleri almamaktadır. Halen çoğu iş yerimize gerekli dezenfekte yapılmadığı gibi personele el dezenfektanı, eldiven, maske gibi asgari düzeydeki ürünler dahi ulaştırılmamıştır. Tüm bu eksikliklere rağmen personelin hijyen problemi olan bu iş yerlerinde çalışması istenmektedir. Biz PTT emekçileri, hem kendi sağlığımız hem de halkımızın sağlığı ve can güvenliği için ÇOK ENDİŞELİYİZ! Son olarak bir çalışma arkadaşımızda virüs testi pozitif çıkmış, bazı arkadaşlarımızda karantina altına alınmıştı. Çalışanların ve halkın sağlığını hiçe sayan bu tutum karşısında yarın 09:30’da Şişli Posta Dağıtım Merkezi önünde basın açıklaması yapılacaktır. Katılımınız, hem bizim için hem risk altındaki halkımız için hayati önem taşımaktadır” denildi.

Haber-Sen korona virüsü salgınına karşı 11 maddelik taleplerini şöyle sıraladı:

1- Başmüdürlüğünüze bağlı tüm şubelerin kapatılması ve zarurî işlemlerin devam edebilmesi için PTT merkezlerinde asgari düzeyde dönüşümlü personelin bulundurularak idari izinli sayılması.

2- PTT merkezlerinde ve şubelerinde asıl yoğunluğu (elektrik, su, doğalgaz, telefon vb.) faturaları oluşturmaktadır. Acil önemde olmayan bu ödemelerin 3 hafta gibi bir süre boyunca gişelerden yapılmaması. Vatandaşların Pttmatik veya internet ortamına yönlendirilmeleri sağlanmalıdır.

3- PTT emekli promosyonlarını almak için iş yerlerimize gelen vatandaşların yaş ortalaması yüksek olduğundan dolayı virüsten en fazla olumsuz etkilenebilecek yaş gurubunu kapsamaktadır. Bundan dolayı promosyon başvurularını Pttmatik veya internet ortamından yapabilmeleri için gerekli altyapı çalışmalarının oluşturulması gerekmektedir.

4- Dağıtıcıların dönüşümlü olarak çalıştırılarak idari izinli sayılmaları.

5- Açık olacak PTT merkezlerinde vatandaşların içeride yoğunluk oluşturmayacak şekilde güvenlik görevlileri tarafından kontrollü bir şekilde içeriye alınması sağlanmalıdır.

6- PTT merkezlerinde sadece PTT personeline değil aynı zamanda girişlerde vatandaşlarında kullanabileceği el dezenfektanlarının temin edilmesi gerekmektedir.

7- Acil olmayan gönderilerin kabul edilmemesi.

8- Gönderilerin iş yeri teslim olarak kabul edilmesi.

9- Lavaboların sık sık dezenfekte edilmesi ve sıvı sabun tedariki sağlanması.

10- Çalışanlara günlük dağıtım konusunda baskı yapılmaması.

11- Dağıtım dönüşü işi biten dağıtıcıların kapalı kalabalık ortamda mesai bitimine kadar kalmaları konusunda zorlanmamaları.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.