Pompeo: Ateşkese çağırıyoruz

Pompeo: Ateşkese çağırıyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Karabağ çatışmasının taraflarına ateşkes, dış güçlere de duruma müdahale etmeme çağrısında bulundu.

Fox News’e konuşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan çatışmaya ilişkin açıklama yaptı.

Pompeo, “Çatışmanın uluslararası boyut kazanmasına karşı çıkıyoruz. Dış güçlerin bu çatışmanın dışında kalması gerektiğini düşünüyoruz. Ateşkese çağırıyoruz. Her iki tarafın geri vites yapmasını istiyoruz. Bu iki ülkenin liderleriyle görüşerek bu çağrıda bulunduk” diye konuştu.

Şiddettin çözüm olmadığını dile getiren Pompeo, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şiddetin etnik ve politik çatışmaları ve mücadeleyi çözmeyeceğini ve onlara katılacak üçüncü tarafların, diğer ülkelerin varlığının sorunu daha da kötüleştireceğini önümüzdeki günlerde göreceklerini umuyoruz.”

PUTİN İLE TRUMP'IN KURMAYLARI DAĞLIK KARABAĞ'I KONUŞTU

Öte yandan AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının liderleri olarak dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la Dağlık Karabağ'la ilgili ortak açıklama yayımlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump'ın güvenlik alanındaki kurmayları bölgedeki durumu istişare etti.

Rusya Güvenlik Konseyi Sözcüsü Yevgeniy Anoşin'in açıklamasına göre Patruşev ve O'Brien, ikili ilişkilerin normalleştirilmesi ve uluslararası güvenliğin pekiştirilmesi amacıyla Cenevre'de bir araya geldi.

Tarafların Dağlık Karabağ'daki durumu ele aldığını söyleyen Anoşin, "Patruşev ve O'Brien, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi ve silah kontrolü, bilgi-iletişim teknolojileri kullanılarak güvenliğin sağlanması ve terörle mücadele alanındaki işbirliğinin pekiştirilmesi konularında da görüş alışverişi yaptı" dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.