Pompeo: ABD'de kanunlar, Türkiye'ye S-400 yaptırımlarını gerektiriyor

Pompeo: ABD'de kanunlar, Türkiye'ye S-400 yaptırımlarını gerektiriyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'ye Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri alması nedeniyle yaptırım uygulanacağını söyledi.

Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye’ye teslimatının başlamasının ardından gözler ABD’nin atacağı adımlara çevrildi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ‘Amerika’nın Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası’na (CAATSA) atıfta bulunarak, “Kanunlar yaptırım uygulamayı gerektiriyor ve eminim ki, bu kanunlara uyacağız” dedi.

Washington Post gazetesine konuşan Pompeo, Türkiye’ye S-400 teslimatını incelediklerini belirterek, “Kanunlar yaptırım uygulanmasını gerektiriyor ve eminim ki, yasaya uyacağız ve Başkan Trump da uyacak” ifadelerini kullandı.

Amerikan yasaları Rusya’nın askeri sanayisinden alışveriş yapan müttefiklere CAATSA yasası uyarınca yaptırım uygulanmasını öngörürken, ABD Başkanı Donald Trump söz konusu krizde Türkiye’den yana tavır almıştı. İlk S-400 sevkıyatının başladığı cuma günü de, Pentagon’un yaptırım açıklaması beklenen basın toplantısı saatler sonra ertelenmiş, Beyaz Saray’ın devreye girdiği iddia edilmişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.