Polis saldırısına direnen Urfalı kadınlar 8 Mart'ı kutladı

Polis saldırısına direnen Urfalı kadınlar 8 Mart'ı kutladı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde polisin saldırısına uğrayan Urfalı kadınlar, yaptıkları oturma eylemi ile polis engelini aşarak 8 Mart'ı kutladı.

Urfa İl Kadın Platformu öncülüğünde kentte düzenlenmek istenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingi dolayısı ile Ali Şellî Parkı'nda bir araya gelen kadınlar, yürüyüşe geçince polis saldırısına maruz kaldı. Yasa dışı pankart açtıkları gerekçesi ile yapılan müdahalede, önlerine gelene saldıran polisler 2'si çocuk 3 kişiyi de gözaltına aldı. Buna tepki gösteren yüzlerce kadın, Atatürk Bulvarı'nı iki taraflı trafiğe kapatarak oturma eylemi başlattı. Yaklaşık yarım saat trafiği kesen kadınlar, daha sonra polis engelini aşarak mitingin düzenleneceği Topçu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

i-1-316.jpg

"Jin jiyan azadi" ve "Emeğimiz, bedenimiz, özgürlüğümüz için Kobanê ruhuyla alanlardayız" pankartlarını taşıyan kadınlar, erbaneler eşliğinde YPJ, PKK ve Lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak polis ablukasında yürüdü. Giydikleri ulusal kıyafetler ve KJA bayrakları ile renkli görüntüler oluşturan kadınlara, erkekler ve etraftaki yurttaşlar da destek verdi. Topçu Meydanı'na ulaşan kadınlar adına İl Kadın Platformu adına Hazal Kaçan açıklama yaptı. 

Kadınlar daha sonra yerel sanatçıların ezgileri eşliğinde halaylar çekti.

i-2-169.jpgi-3-082.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.