Polis kapıcıyı darp etti iddiası

Polis kapıcıyı darp etti iddiası

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde kapıcılık yapan 24 yaşındaki Habip İçen adlı yurttaş, çalıştığı apartmanda ikamet eden polis Yusuf Bucak tarafından darp edildiğini iddia etti. İçen, “Hiçbir şey yokken bana vurmaya başladı.

Neye uğradığımı şaşırdım. Tekme ve tokatla üstüme çıktı. Ağzımı, burnumu kırdı” dedi. 
Son zamanlarda polisler tarafından yurttaşlara yönelik gerçekleştirilen işkence ve darp olaylarına bir yenisi daha eklendi. Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Canay Şimşek Apartmanı'nda kapıcı olarak çalışan Habip İçen (24) aynı apartmanda ikamet eden polis Yusuf Bucak tarafından darp edildiği iddia edildi. Apartman içinde günde 3 defa kaloriferlere baktığını ve apartman sakinlerinin bütün eksiklerinin giderdiğini belirten İçen, yaşadıklarına ilişkin şunları anlattı: "Ben 1 aydır Canay Şimşek Apartmanı'nda kapıcı olarak çalışıyorum. Apartmanda yaşayan insanların bütün eksiklerini gideriyordum. Bundan 3 gün önce birinci katta oturan polis Yusuf Bucak kalorifere bakmam için beni çağırdı. Ben de bir gün sonra gittim, ama evde değildi. Bir gün aradan geçtikten sonra ben apartmanın en alt katındaki kazan dairesindeydim. Apartmanda oturan polis Yusuf Bucak kazan dairesine geldi. Bana 'Sen benim kapımı çalmıştın hayırdır' dedi. Ben de ona ‘Evet, sen beni çağırmıştın, kaloriferlere bak diye’ yanıt verdim. Polis yanıma yaklaştı ve bana 'Gelsene sana bir şey diyeceğim' dedi. Ben de gittim. Hiçbir şey yokken beni vurmaya başladı. Neye uğradığımı şaşırdım. Tekme ve tokatla üstüme çıktı. Beni darp etti. Ağzımı, burnumu kırdı. Şuurumu kaybettim, baygınlık geçirdim. Hiçbir şeyden haberim yoktu. Bir saat sonra kendime geldim. Polis kaçmıştı. Çevredeki arkadaşların yardımıyla kendime geldim." 

'Cezasını çekmesini istiyorum’ 

Polis tarafından dövüldükten bir saat sonra kendine geldiğini ve çevrede bulunan arkadaşları tarafından kendisine yardım edildiğini söyleyen İçen, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, Bucak hakkında şikayetçi olduğunu dile getirdi. Emniyet yetkililerinin polis olan Bucak hakkında gerekli işlemleri yapması gerektiğini söyleyen İçen, "Polisten bana yaptığı muameleden dolayı davacıyım. Cezasını çekmesini istiyorum. Sorgusuz ve sualsiz beni kazan dairesinde darp etti. Herkes hak ettiği cezayı alsın. Bunun yapılmasını istiyorum, mağdur edildim" diye belirtti.DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.