PKK'linin cenazesi kargoyla aileye gönderildi

PKK'linin cenazesi kargoyla aileye gönderildi

Dersim’de üç yıl önce bir çatışmada ölen PKK’li Agit İpek’in cenazesi, Diyarbakır’a kargoyla gönderildi. Cenaze, adli emanette anneye bir koli içinde teslim edildi.

Dersim’de merkeze bağlı Xelasor tepesinde 23 Mayıs 2017 ölen Agit İpek’in ailesi Mayıs 2019’da aile aranarak cenazenin bulunduğu bilgisi verildi. Bunun üzerine İpek ailesi kente giderek DNA testi için kan örneği verdi. Yapılan DNA testi sonucu cenazenin İpek’e ait olduğu tespit edildi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) kendilerine gönderilen cenazeyi PTT’ye vererek İpek ailesinin ikamet ettiği Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. 2 Mart’ta Dersim’de PTT’ye verilen cenaze, bugün ailesine teslim edildi. Agit İpek’in cenazesi Mardin’de toprağa verildi.

ANNE: BENİ ARADILAR DOSYANIZ VAR DİYE

Agit İpek’in annesi Halise Aksoy şunları anlattı: “Oğlumun 3 yıl önce çıkan çatışmada hayatını kaybettiğini biliyorduk. O dönem cenazemize ulaşmak elimizden geleni yaptık fakat sonuç alamadık. Geçen yıl bizi aradılar, ‘Cenazeniz elimizde’ dediler. Kemikler için DNA örneği istediler. Bizi aramalarını beklerken diğer yandan avukatlar üzerinden oğlumun kemiklerini almak için girişimlerde bulunduk. Geçtiğimiz günlerde beni yine aradılar, ‘dosyanız var’ diye. Suçumun ne olduğunu sordum ‘Dosyada gizlilik var’ deyip söylemediler. En son aradıklarında ‘Emanetiniz var, adliyede, gidin alın’ dediler, ne olduğunu söylemediler. Adliyede emanet bölümüne ‘Alın oğlunuzun kemikleri” dediler. PTT barkodlu bir paket içinde, diyecek bir söz bulamıyorum.” (Evrensel-MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.