Petrol şirketleri Kürdistan Bölgesi'ndeki yatırımlarını arttırıyor

Petrol şirketleri Kürdistan Bölgesi'ndeki yatırımlarını arttırıyor

Günlük 420 bin varil petrol üretilen Irak'ın Kürdistan Bölgesi’inde yıl sonuna kadar bu sayının 530 bin varile çıkması bekleniyor.

Irak'ın Kürdistan Bölgesi hükümetinin geçtiğimiz yıl petrol şirketlerine olan borçlarını eksiksiz ödemesi söz konusu şirketlerin çalışmalarını bir adım daha ileri götürmek adına teşvik edici oldu.

Norveç petrol şirketi DNO Genel Müdürü Bijan Musavver Rahmani, Kürdistan Bölgesi’ndeki yatırımlarını iki katına çıkaracaklarını açıkladı.

Kürdistan Bölgesi’ndeki projeleri için 250 milyon dolar harcayacaklarını belirten Rahmani, Peşhabur petrol yatağındaki üretim kapasitesini de bu yılın ilk çeyreğinde günlük 109 bin varilden 127 bin varile çıkardıklarını söyledi.

Rahmani, “Kürdistan’daki ultra düşük maliyetli ve oldukça üretken alanlardan kayda değer miktarda petrol üretmeye devam ediyoruz. Bu Kuzey Denizi’ndeki çalışmalarımız için de güçlü bir ikinci ayak oluyor” dedi.

Oryx Petroeum şirketi de Erbil’deki üretim kapasitesini %185 arttırarak günlük 11 bin virile çıkardığını duyurdu. Şirket ayrıca yatırımları için ayrılan harcamanın da 42 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Oryx Petroleum’un CEO'su Vance Querio, bu yıl içerisinde Erbil’de 8 yeni kuyuda çalışma başlatacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz Salı günü Dana Gas şirketi, Kürdistan Bölgesi’ndeki projeleri için Kalkınma Bakanlığından 400 milyon dolar borç alınacağını açıklamıştı.  

Mevcut durumda Kürdistan Bölgesi’nde günlük 420 bin varil petrol üretiliyor. Irak Enerji Enstitüsü, yıl sonuna kadar bu oranın 110 bin varil artarak günlük 530 bin varile çıkacağı tahmininde bulundu.  

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.