Pervin Buldan Yüksekova'da: Kayyumları Ankara'ya göndereceğiz

Pervin Buldan Yüksekova'da: Kayyumları Ankara'ya göndereceğiz

Seçim çalışmaları kapsamında Yüksekova’ya gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “31 Mart seçimlerinde kayyumlara en büyük cevabı vereceğiz. O kayyumları halkımız atacağı oylarla Ankara’ya gönderecek” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Yüksekova’ya geldi. HDP İlçe Başkanlığı binasında partililer ile bir araya gelen Buldan’a, HDP PM ve MYK üyeleri ile Hakkari Milletvekili Sait Dede eşlik etti. Programa Hakkari eski milletvekili Esat Canan, HDP il ve ilçe eş başkanları, DBP il ve ilçe eş başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Buldan, yerel seçimlerde başarı hedeflediklerini vurguladı. Seçim startını vermek üzere Yüksekova’ya geldiklerini kaydeden Buldan, 31 Mart seçimlerinin çok önemli olduğunu belirtti.

7 Haziran’dan sonra bir tasfiye süreci başlatıldığını ve birçok kişinin cezaevine gönderildiğini söyleyen Buldan, “Başta Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere cezaevindeki arkadaşlarımızın yapmış oldukları savunmalar, ne kadar dik durduklarını gösteriyor. Bu savunmalar bizlere yol gösterecektir. Selahattin Demirtaş’ın Ankara’da yapmış olduğu savunma, hukuk fakültelerinde tarihe geçecek şekilde ders niteliğinde savunmalardır. Biliyoruz ki hiçbir arkadaşımız hukuki bir tutsak değildir, AKP hükümetinin cezaevinde tuttuğu siyasi rehinelerdir. Buraya gelmeden önce Ankara’daki duruşmanın ardından Sevgili Demirtaş ile kısa bir görüşme yaptım Gever’e geleceğimi söyledim. Size çok özel selamlar söyledi” ifadelerini kullandı.

Buldan, “Bizler her zaman özgürlüklerden, adaletten ve eşitlikten yana olduk. Mücadelemizi de bu yönde veriyoruz. Gever halkı seçimlerde önemli bir tercih yapacaktır. Gever halkının son birkaç yıl içerisinde yaşadığı haksızlıkları göz önünde bulunduracağı ve sandıkta demokrasiden yana tercih kullanacağından hiçbir kuşkumuz yoktur. Sizin iradeniz gasp edilmiştir.Buradan Abdullah Zeydan’a, Selma Irmak’a ve Leyla Güven’e çok özel selam ve saygılarımızı gönderiyoruz” dedi.

Belediyelere kayyum atanmasına tepki gösteren Buldan, “31 Mart seçimlerinde kayyumlara en büyük cevabı vereceğiz. O kayyumları halkımız atacağı oylarla Ankara’ya gönderecek. O kayyumlar hukuksuzluk, yolsuzluk, yüz kızartıcı her şeyi yapmış, halkımızın bütün değerlerine saldırıı kendilerine görev olarak üstlenmişlerdir. Roboski anıtını yıkmak, Uğur Kaymaz parkını yıkmak kayyumların görev başındaki ilk icraatlarıdır. Bütün bunların göz önünde bulundurulması gerektiğni değerlendiriyoruz. Adayımız kim olursa olsun, halkımızın iradesi olacaktır. Gever’de çok sayıda başvurunun olduğunu biliyorum ve bu çok önemlidir. Bu zor süreçte bu görevi üstlenmek isteyen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok az bir süre sonra belirleyeceğimiz adayları halkımızın yüreğine, vicdanına teslim edeceğiz. Her ilimizde her ilçemizde iki belediye başkanımız olacak, biri erkek biri kadın olacak. Gever’de en yüksek oy ile sandıktan çıkacağımıza inanıyorum çünkü Gever halkına güveniyorum” dedi.

Yerel seçimler için büyükşehirlerde ittifak imasında bulunan Buldan, “Yaptığımız değerlendirmeler sonucunda AKP’ye her alanda kaybettirmeyi önümüze görev olarak koyduk. Türkiye’nin batısında da AKP’yi geriletmek için oluşturacağımız güç birlikleri ile beraber her yerde kazanmayı, AKP’ye kaybettirmeyi önümüze hedef olarak koyduk” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2018-12-16-at-13.08.32.jpeg

whatsapp-image-2018-12-16-at-13.09.27.jpeg

whatsapp-image-2018-12-16-at-13.11.17.jpeg

whatsapp-image-2018-12-16-at-13.12.51.jpeg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum