Pervin Buldan: İnsanlar ikna olmuş, 'Gelmeyin' diyorlar

Pervin Buldan: İnsanlar ikna olmuş, 'Gelmeyin' diyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Erdoğan'sız bir Türkiye için" çalıştıklarını söyledi. Buldan, "Her sokağa gidiyoruz. Bakıyoruz, insanlar ikna zaten, 'Gelmeyin' diyorlar. 'Biz onları göndereceğiz, size gerek yok' diyorlar" şeklinde konuştu.

HDP’nin Ardahan mitinginde konuşan Pervin Buldan, Türkiye’ye barış ve demokrasi getireceklerini söyledi.

Buldan, “Söz veriyoruz, bu ülkeye insan haklarını, adaleti ve hukuku getireceğiz” dedi. Diyarbakır’da “Barış Anneleri”ni ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise soru üzerine, seçimde “Sandıklara sahip çıkacağız. Yaklaşık 250 bine yakın arkadaşımız görev alacak” diye konuştu.

BULDAN: DEMİRTAŞ’TAN KORKUYORLAR

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Ardahan’daki seçim mitingine katıldı. Ardahan’dan başlayıp Van’a kadar devam edecek olan geziyi başlattıkları söyleyen Buldan, “24 Haziran’da cezaevlerinin kapıları açılacak, tüm mahkumlar, tutuklular, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken ve hepsi özgürlüğüne kavuşacak” dedi.

“Artık AKP’nin gitme zamanı gelmiştir” diyen Buldan, “Çünkü bu ülkeyi yönetmeye, bu ülkenin başına gelmeye aday olanlar var. Bu ülkeyi yönetmeye aday HDP ve onun Cumhurbaşkanı adayı Sevgili Selahattin Demirtaş var” diye konuştu.

‘İNADINA MEYDANLARDA OLACAĞIZ’

AK Parti’nin Demirtaş’tan korktuğunu savunan Buldan, “Onlar hem HDP’den hem de Selahattin Demirtaş’tan korkuyorlar. Onlar bizim partimizi kapatmaya çalışsa da, bizleri eve tıkamaya çalışsa da biz inadına meydanlarda olacağız. İnadına sokaklarda olacağız, inadına sizlerle birlikte olacağız. Söz veriyoruz, bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Bu ülkeye barışı getireceğiz. Bu ülkeye insan haklarını, adaleti ve hukuku getireceğiz” dedi.

Seçmenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeme konusunda ikna olduğunu ifade eden Buldan, “Biz 24 Haziran’da AKP’siz bir Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye için gece gündüz çalışıyoruz. Her eve giriyoruz, her sokağa gidiyoruz, her meydana iniyoruz. Bakıyoruz, insanlar ikna zaten, ‘Gelmeyin’ diyorlar. ‘Biz onları göndereceğiz, size gerek yok’ diyorlar” şeklinde konuştu.

TEMELLİ: GELİN BU GİDİŞATA BİRLİKTE ‘DUR’ DİYELİM

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise, partisinin milletvekili adaylarıyla birlikte, Diyarbakır’daki “Barış Anneleri” grubunu ziyaret etti. Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Temelli, seçim kampanyalarını iki temel üzerinden yürüttüklerini söyledi.

Temelli, “Bir tanesi barış mücadelesi, bir tanesi de demokrasi mücadelesidir. Bu iki mücadelenin birbirinden ayrılmayacağını, barış gelmeden demokrasinin, demokrasi gelmeden barışın var olamayacağını söyledik. Bu ülkeye barış bir gün muhakkak gelecek. Hep birlikte bu yaşadığımız acılarla yüzleşeceğiz. Türkiye halklarına, tüm annelere çağrı yapıyorum; gelin bu gidişata, savaş politikalarıyla yol almaya çalışan iktidara hep birlikte ‘dur’ diyelim” ifadelerini kullandı.

‘144 BİN KİŞİ SANDIKTAN UZAK TUTULMAK İSTENİYOR’

Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Temelli, 24 Haziran seçimlerinde bazı sandıkların taşınması hakkında da açıklamalarda bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu’nun sandık taşıma kararının hatalı olduğunu söyleyen Temelli, “144 bin kişi aslında sandıktan uzak tutulmaya çalışılmaktadır. 144 bin kişi değil, daha fazla insan sandığa ulaşmasın istiyorlar. Taşıma taleplerinin geldiği yerlerde, bizim ortalama oy oranımız yüzde 70’in üzerinde olduğu bir bölge” dedi.

‘YAKLAŞIK 250 BİN ARKADAŞIMIZ GÖREV ALACAK’

HDP’nin yüzde 10 seçim barajının altında kalması için çalışıldığını belirten Temelli, “Valisi, YSK’sı ve tüm güvenlik güçleriyle, aslında HDP’nin barajına baraj katma peşindeler. Fakat tüm bunlara rağmen, bütün halkımız, seçmenimiz, herkes sandık neredeyse oraya gidecek, oyunu kullanacak. Sadece oy kullanmakla kalmayacak, oyuna sahip çıkacak, iradesine sahip çıkacak” şeklinde konuştu.

“Sandıklara sahip çıkacağız” diyen Temelli, “Yaklaşık 250 bine yakın arkadaşımız görev alacak. Ama sadece HDP değil, Adil Seçim Platformu diye dün bir deklarasyon yayınlandı. Biz de içindeyiz. Muhalefetin bütün partileri, sivil toplum örgütleri bir araya geldi. Türkiye’nin her yerinde şimdi halk sandığına, oyuna sahip çıkıyor” dedi. (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.