Pervin Buldan: Baskıyla olmaz, canlı örnek Ahmet Türk

Pervin Buldan: Baskıyla olmaz, canlı örnek Ahmet Türk

HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan, Mardin'de konuştu. Mardin adaylarını tanıtan Buldan, "Kürt halkının baskılarla sindirilemeyeceğinin canlı örneğidir Ahmet Türk’ün yaşamı" dedi.

HDP, Mardin Belediye Eşbaşkan adaylarını tanıttı.

Partinin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Ahmet Türk ve Necla Figan Altındağ da etkinliğe katıldı.

Buldan, HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan’ın 10 günlük açlık grevine başladığını belirtti.

Eşbaşkan adayı Ahmet Türk için “Kürt halkının demokrasi tarihinin hafızasıdır” diyen Buldan, “Belediyelerin kapısı bir kez daha halka açılacaktır. HDP gelecek halk gelecektir. Kayyumlar sandığın dibine gömülecektir” dedi.

Buldan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

TECRİDİ KIRACAĞIZ: Leyla Güven bugün açlık grevinin 84’üncü gününde. Güven Sayın Öcalan’a yönelik insanlık dışı tecridin sona ermesi, hepimizin hayatını karanlığa sürükleyen tecridin sona ermesi için bedenini açlık grevine yatırdı. Leyla’nın açlık grevi artık bütün dünyanın saygıyla karşıladığı, desteklediği, haklı ve meşru bir direniştir. Bu onurlu direniş mutlaka başarıya ulaşacak. Tecrit karanlığı mutlaka aşılacak, aydınlık günlere mutlaka erişeceğiz. Leyla’nın aydınlattığı bu yol halkımızın ortak geleceğinin barışın, adaletin, demokrasinin yoludur. Sonuca ulaşıncaya kadar bu yola devam edeceğiz. Leyla vekilimizin yanında olacağız, onun cesareti ve umudu bizim cesaretimiz ve umudumuz olmaya devam edecektir. Buradan bir kez daha sevgili Leyla Güven ve cezaevinde bedenlerini açlığa yatıran Selma Irmak ve Sebahat Tuncel başta olmak üzere arkadaşlarımıza sevgilerimizi iletiyoruz. Yine 10 günlük açlık grevine başlayan Burcu Çelik vekilimiz, Hewler’de, Strazburg’da, cezaevlerinde açlık grevi yapan arkadaşlarımıza dayanışma duygularımızı gönderiyoruz. Tecridi hep birlikte kıracağız.

TEK YAPTIKLARI KORKUTMAK: Devletin bekası diye yola çıktılar, bunların tek derdi kendi koltuklarının bekasıdır. Kaybedeceklerini anladıkları için beka söylemine sarıldılar. Çünkü halka verebilecekleri bir şey yok. Umut yok, barış yok, güven yok, istikrar yok, huzur yok. Tek yaptıkları korkutma sindirme ve seçim hileleri ile oy devşirmektir. O halde bunu sona erdirmenin en cesur yolu nedir? Kararlı olmak, direngen olmaktır, birlikte olmaktır. Bizim halkımız da her zaman olduğu gibi cesurdur kararlıdır, örgütlüdür ve birliktedir. 31 Mart’ta da bunu ispat edecek iradeye sahiptir.

HDP GELECEK KALK GELECEKTİR: Belediyelerimizin olduğu her yerde bu belediyeleri bir kez daha almak için çalışmaların startını bugün Mardin’den hep birlikte veriyoruz. Halkımıza ait olanı geri alacağız ve yine halkımıza teslim edeceğiz bunun bir kez daha sözünü veriyoruz. Kayyum zihniyeti ile halka kapattıkları belediyelerimizi geri halka açacağız. Çünkü kayyum zihniyeti artık bu topraklarda hüküm sürmeyecek ve bu devir kapanacaktır. İnanın ki kayyumla gasp edilen büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz, diğer tüm belediyelerimiz gibi halkımızın belediyeleri olacak. Belediyelerin kapısı bir kez daha halka açılacaktır. HDP gelecek halk gelecektir. Kayyumlar sandığın dibine gömülecektir. Belediyelerimizde tekçi gaspçı kayyumlar değil bizler, halkımız olacak. Bizlerin kültürlerin inançların belediyesi olacak. Sevgi ve hoşgörü belediyeleri olacak, kadınlar olacak gençler olacak.

AHMET TÜRK HİÇ GERİ ADIM ATMADI: İşte değerli belediye eş başkanlarımız burada sizlerin huzurunda. Arkadaşlarımız sizlerin adaylarıdır. Koca bir çınar olan değerli Ahmet Türk ve değerli Figen Altındağ bu kenti sizlerle birlikte yönetmek için bu yola çıktılar. Ahmet Türk, Kürt halkının demokrasi tarihinin hafızasıdır. Ne baskılar gördü hiçbir zaman geri adım atmadı. Kürt halkının baskılarla sindirilemeyeceğinin canlı örneğidir Ahmet Türk’ün yaşamı. Bu yoldan asla geri dönmedi ve büyük bir heyecan şevk ve kararlılıkla ömrünü bu yola adadı ve bugün de bu görevi üstlenmekte asla geri durmadı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.