Pervin Buldan: Ahlak, etik, kural ve hukuk tanımayan bir iktidar var

Pervin Buldan: Ahlak, etik, kural ve hukuk tanımayan bir iktidar var

HDP Bursa İl Kongresi'nde açıklama yapan HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan, “Ne pahasına olursa olsun, ölümüne direneceğiz ve kazanacağız. Onlar korksunlar, çünkü kaybedecekler” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa İl Örgütü 4'üncü İl Kongresi'ni HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın katılımıyla Osmangazi ilçesinde bulunan Sultan Davet Salonu'nda gerçekleştirdi. Kongreye birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

HDP Bursa İl Eş Başkanı Ceylan Erol Erdoğan, “Bizler onların çevirdiği korku ve gerilim filmlerini işçisi, köylüsü, emekçisi olarak iliklerimize kadar hissediyoruz. Partimize açtıkları kapatma davaları, Kobanê kumpas davaları,  İmralı zindanı başta olmak üzere tüm zindanlarda uygulanan ağır tecrit koşulları ve Aysel Tuğluk başta olmak üzere hasta tutsaklara uygulanan insanlık dışı uygulamaları ile iktidarı kendi suçlarının üstünü örtmeye çalışıyor” diye konuştu.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre HDP Bursa İl Eş Başkanı Nadir Kırlılar ise şunları söyledi: “HDP olarak kendimizle ne kadar övünsek azdır. Dünyada bu kadar saldırı karşısında ayakta kalabilen eksiklikleri doldurabilen ve büyüyebilen bir parti yoktur. Bunu sizler başardınız. Ülkeyi yıkıma götüren iktidar bloğudur. Barış gelmesin, savaşa sonsuza kadar sürsün istiyorlar. Barış gelirse bir saniye bile orada kalamayacaklarını biliyorlar. Öcalan’ın üzerindeki tecrit neden ısrar ediyorlar. Çünkü, Öcalan konuşursa barışın sesi duyulur diye korkuyorlar. Kaderlerini savaşa bağlamış bu iktidardan kurtulacağız.”

'BİZİ SEÇENEKSİZ ZANNEDENLER YANILIYOR'

“HDP’nin ilkeleri var. Bizi yanlış anlayanlar bizi seçeneksiz zannedenler yanılıyorlar” diyen Kırımlı, “Tek adamların yarışacağı seçimin tarafı olmayız. Barışın ve eşit vatandaşlığın hüküm sürdüğü bir ülkede yaşamak istiyoruz. Daha azına da razı değiliz. O yüzden HDP’yi çantada keklik görenlerin aklını başına toparlaması gerekiyor” diye konuştu.

'HDP KİMLİKLERİN ORTAK SESİDİR'

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, tutuklu bulunan eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere cezaevinde tutulan siyasi tutuklulara sevgi ve şükranlarını yollayarak, “En kısa zamanda aramızda olmalarını temenni ediyorum” dedi.

Tüm illerde coşkulu bir şekilde kongrelerine devam ettiklerini dile getiren Buldan, “Tüm baskı ve engellemelere rağmen Halkların Demokratik Partisi iktidarının karanlığının kuşatması karşısında herkesin sesi, sözü ve gücü olmaya devam ediyor. Bütün engelleme ve baskılara rağmen her yerde halkımız ile birlikte olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz geleceğin Türkiye’sinde yarınlarında hakların demokratik partisin söz ve karar sahibi olacağını şimdiden görüyoruz. Çünkü HDP bu ülkede Türklerin, Kürtlerin, Alevilerin, Sünnilerin, Ermenilerin, Süryanilerin, kadınların, gençlerin ve tüm inançların, kimliklerin ortak sesidir, sözüdür, evidir” diye konuştu.

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

Kadınların ve gençlerin söz ve karar sahibi olması için mücadele yürüttüklerini ifade eden Buldan, bu mücadelelerinin sonuna kadar süreceğini söyledi. Buldan, “Hiç kimsenin sefalet çekmedi ülke kaynaklarını eşitçe dağıtıldığı ve geleceğimize bizim kendimizin yani halklarımızın konuşacağı ve karar vereceği bir Türkiye’yi yaratmak elbette ki bizlerin elindedir. Biz bunu gerçekleştirirken, elini tutamadığımız, yüreğine dokunmadığımız ve kapısını çalmadığımız hiç kimse bırakmayacağız. Bu ülkede sefa çekenlerin değil, cefa çekenlerin ülkesi, bu ülkenin mutlaka değişip dönüştüğü ve geleceğin yeniden yaratıldığı bir ülke haline gelene kadar da bu mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

'GÜÇ İKTİDARDA DEĞİL BİZZAT HALKIN KENDİSİNDE OLSUN İSTİYORUZ'

Bu ülkede söz ve karar sahibi olmak istediklerini ifade eden Buldan, şöyle devam etti: “Sarayın keyfi kararlarına göre değil halkın kararları bu ülkede hayata geçmesini istiyoruz. İşte bizim mücadelemiz HDP’nin mücadelesi, böyle bir mücadeledir. Güç iktidarda değil bizzat halkın kendisinde olsun istiyoruz. Buna göre de çözüm programımızı, mücadele ve direniş hattımız ve ittifak politikamızı buna göre ayarlıyoruz. Bu noktada oldukça önemli bir mücadelenin altına imzamızı koyduk, bu noktaya ilerliyoruz. HDP sadece bir siyasi parti değildir, onurlu bir yaşamın duruşudur. İktidarın, özellikle AKP duyduğu korkunun asıl nedeni budur. HDP’nin korkusuz olmasıdır, cesaretli olmasıdır, umut dağıtıyor olmasıdır. AKP-MHP iktidarının asıl korkusunun bu olduğunu hepimiz biliyoruz.”

'HUKUKLA BİLE DAVALI BİR HALDELER'

“Gelecekten korkuyorlar çünkü geleceklerini kaybedeceklerini biliyorlar” diyen Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumsal değerleri bir bir tüketen bir iktidar var. Hiç bir siyasi ahlak ve etik kural, hukuk tanımayan bir iktidar var. Topluma diz çöktürme politikalarını uygulamaya çalışan bir iktidar var karşımızda. HDP’yi ve mücadelesini en büyük engel olarak gören bir iktidar var karşımızda. Karşımızdaki bizim siyasetimizden, duruşumuzdan, direncimizden, mücadelemizden korkuyorlar. Korkmaya devam etsinler, biz onların korkulu rüyası olmaya devam edeceğiz. Bizden korktukları için karşımızda siyasetle çıkmıyorlar, karşımıza siyasi davalarla kumpas davalarla çıkıyorlar. Bunların Türkiye haklarına karşı açtıkları davaların farkındayız. Bu davalara sıkı sıkı sarıldıklarını da çok iyi biliyoruz. Bunları tek tek anlatmaya kalsak Bursa’dan Ankara’ya duble yol olur. Sizler, Türkiye hakları, demokrasi güçleri bu davaların kumpasların farkındasınız. Farklı kimlikler, kadın ve gençlerle davalı ve çatışmalı bir haldeler. Hukukla bile davalı bir haldeler. İnsani olan her şeyle çatışma haldeler çünkü siyasetleri ve gelecekleri bittiği için bu davalarla bizleri oyalıyorlar.”

'YENİLECEK YUTULACAK BİR LAF DEĞİL'

Buldan, Ankara'daki HDP Genel Merkezi önünde yaşananları hatırlatarak, “Bir polisin seçilmiş bir halk iradesine ‘seni duvarı çivilerim’ lafı yenilecek yutulacak bir laf değildir. Bunu söyleyenin kimden emir aldığını ve oraya geldiğini çok iyi biliyoruz ancak onlar da çok iyi bilsin ki HDP milletvekili, yönetici her bir seçmenimiz bu tehditleriniz karşısında asla diz çökmek boyun eğemez ve size biat etmez. Bu söz 90’ların zihniyetine sahip olan iktidarın sözüdür. O zamandan bu zamana çok şey değişti. O zaman da direnen bir halk vardı, şimdi de ölümüne direnen bir halk var karşınızda” dedi. 

'KENDİ YASALARINA BİLE UYMUYORLAR'

Topluma gözdağı verilmeye çalışıldığının altını çizen Buldan, şunları dile getirdi: “Ne pahasına olursa olsun ölümüne direneceğiz ve kazanacağız. Onlar korksunlar, çünkü kaybedecekler. Cezaevleri tecrit ortamına dönüştü. Hasta tutuklular ölümle pençeleşirken, insan hakları ihlalleri her gün yaşanırken bu ülkenin geleceğe vaat edeceği hiç bir şey olmadığını görüyoruz. Bugün İmralı cezaevinde görüş olmadığı halde dün avukatlara tekrardan 6 aylık Sayın Öcalan’la görüşme yasağı getirildi. Ne aile ne avukat görüşü var ama bir kez daha görüş yasağı verildi. Kendi yasalarını bile uygulamayan bir ülke haline geldi Türkiye. Cezaevlerindeki hak ihlallerinden yönetenler sorumlu.” 

'HALKIN UMUDUNU SÖNDÜREMEYECEKLER'

İktidarın bütün engellemelere rağmen halkları susturamadığını ve durduramadığını sözlerine ekleyen Buldan, şöyle konuştu: “Bunu 8 Mart’ta, Newroz’da, 1 Mayıs’da milyonların alanları doldurmasından gördüler. Biz meydanları doldurmaya devam edeceğiz. Türkiye halklarıyla Kürtlerin birlikte eşit ve kardeşçe onurlu bir barışı gerçekleştirene kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar halkın umudunu söndüremeyeceklerini görecekler, barış ve demokrasi engelleyemeyeceklerini bilecekler.” 

'SAVAŞA SARILAN AKP GERÇEKLİĞİ VAR'

İktidar ömrünü uzatmak için savaş politikalarını devreye soktuğunu kaydeden Buldan, “Savaş politikalarını ömürlerini uzatmak için devreye soktuklarını biliyoruz. En önemlisi ise Kürtler hiç bir yerde kazanmasın söz ve karar sahibi olmasın diye savaşa sarılan AKP gerçekliği var. Biz HDP olarak savaşın değil barışın, ölümün değil yaşamın, tüm gençlerin bu ülkede huzur içinde, halkların barış içinde yaşayacağı bir geleceğe sahip olması için mücadeleye devam edeceğiz” diye belirtti.

ANNELER GÜNÜ MESAJI...

Konuşmasında son olarak bugünün Anneler Günü olduğunu söyleyen Buldan, çocuklarını kaybeden, kavuşmak isteyen bütün annelerin Anneler Günü’nü yürekten kutladığını ifade etti. Buldan, şunları söyledi: “Selam olsun Cumartesi Annelerine, Barış Annelerine, Emine Şenyaşar annemize, Deniz Poyraz’ın annesine, selam olsun bu ülkede yüreği evlatlarına kavuşmak için yanan bütün annelerimize. Artık annelerimizin tek bir damla dahi gözyaşı dökmemesi, evladımızın tırnağının taşa değmemesi için AKP-MHP hükümetini siyasi tarihten çıkarmanın zamanı geldi. Hepimizin yolu açık olsun, an serkeftin an serkeftin.” 

Buldan’ın konuşmasından sonra adaylar tanıtıldı. Adayların tanıtımı sonrasında ise siyasi parti ve STÖ temsilcileri konuşma yaparak kongreyi selamladılar. Yapılan konuşmaların ardından yeni yönetimin seçimine geçildi.

Yapılan seçimin ardından HDP Bursa İl Eşbaşkanlığı'na Ceylan Erol Erdoğan ve Mehmet Dilek seçildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.